7 flotte frisyrer til deg med tynt hår

Slutt på dårlige hårdager med flatt og kjedelig hår. Vi har samlet de beste frisyrene til deg med glatt og tynt hår.

Frisyrer til tynt hår © Anna Stokland
1 / 8

Frisyrer til tynt hår

Visste du at det er forskjell på tynt og fint hår? Tynt og fint hår blir ofte forvekslet, og omtales ofte som det samme.

Her kommer en kort forklaring på hva som er forskjellen:

Når du har fint hår betyr det at hårstråene dine er tynne. Det handler altså om tykkelsen på hårstråene når man snakker om fint hår.

På andre siden snakker vi om hvor mange hårstrå man har når det gjelder tynt hår. Tynt hår betyr dermed mindre tetthet.

Dette betyr at man kan ha tykt hår, men allikevel fint, og tynt hår uten at det er fint.

Mange kvinner har tynt, fint hår som har en tendens til å virke flatt. Det kan være vanskelig å sette håret opp i ulike frisyrer på grunn av den glatte teksturen.

Det betyr at mange med tynt hår dropper å sette håret opp - og det er synd.

Nedenfor har vi har samlet syv flotte frisyrer som er ideelle til deg med tynt hår.

Høy knute © Wenn.com
2 / 8

Høy knute

Den høye knuten er perfekt til deg med tynt hår. Plasser knuten høyt på hodet og spray litt hårspray i for å unngå at den glir ut. Dra forsiktig i knuten, slik at du skaper en illusjon av mer fylde, og dermed mer hår.

Lang bob med struktur © Wenn.com
3 / 8

Lang bob med struktur

Etter at Skam ble en suksess var det mange som lot lokkene falle for å få den flotte Noora-klippen. Uansett om du velger å gå for en kort eller lang versjon, som går til skuldrene er frisyren ideel for kvinner med tynt hår.

Håret ser ofte tynnere ut jo lengre det blir, fordi vekten av håret tynger det ned. Dersom du har fall eller krøller i håret bør du la dem komme til sin rett, da det gir både struktur og fylde.

Les mer: Slik våkner du med perfekte krøller

Skap struktur med sesongens hårspenner © Instagram / @caroline_brasch
4 / 8

Skap struktur med sesongens hårspenner

Skap struktur og høyde ved hjelp av sesongens populære hårspenner. Det gir deg et lekent uttrykk og hjelper med å gi form til håret.

Psst! Vi har funnet de beste stedene du kan kjøpe hårspenner

Frisyrer til tynt hår © Wenn.com
5 / 8

Curtain bangs

Pannelugg som deles på midten kler alle ansiktsformer og krever minimal vedlikehold.

Du skal selvfølgelig ha mot til å la de fremste lokkene falle, men vi kan friste deg med tankten om at frisyren vil gi håret ditt form og volum.

Gjør håret ditt vondt når det er fett? Les mer her

Rufsete knute © Wenn.com
6 / 8

Rufsete knute

Utnytt hårets struktur til din fordel og la alle de fine hårstråene skape fylde. Bøy hodet nedover og spray litt teksturspray eller tørrshampo i håret for å få hårstråene til å stå opp.

Saml deretter håret i en knute og dra små tilfeldige hårstrå løs, for en kul og rotete look. Dersom du har veldig glatt hår kan du avslutte med litt hårspray, men pass på at du ikke bruker for mye, da kan det tynge håret.

Vi har funnet de 8 beste hårredskapene alle burde ha i baderomshyllen! Les mer her

frisyrer til tynt hår © Wenn.com
7 / 8

Franske fletter

Franske fletter er ideelle for å samle alle hårstråene. Lag en enkel flette eller del håret i en midtskill og lag to ved siden av hverandre som Hailey Baldwin. Du kan både gå etter en stram look, eller dra litt i håret for å få et mer rufsete og fyldig uttrykk.

Les mer: Hårguide til fletter - lag vårens fineste hårfrisyrer

frisyrer til tynt hår © Oh! by Kopenhagen Fur
8 / 8

Stram midtskill

Frisyren er populær hos blandt annet supermodellene Karlie Kloss og Kendall Jenner, og den danske influenceren Freja Wewer. Den gir en elegant og sofistikert look, og er veldig lett å lage.

Utnytt strukturen i håret for å oppnå det stramme uttrykke, som er vanskelig å oppnå dersom man har krøllete eller krusete hår. Lag en midtskill og dra håret tilbake i nakken.

Opplever du ofte små hår som står opp? Spray litt hårspray på hårbørsten din før du børster det. Sett deretter håret i en lav knute eller hestehale.