© @bathshebaofficial

Oppskrift: Så enkelt kan du lage desserten som har gått viralt

Den ferske desserten stammer fra det japanske kjøkken, og har fått mye omtale på både TikTok og Instagram. Selv om det kan se ut som noe som er vanskelig å lage selv, er det slett ikke det – det krever faktisk få ingredienser.

Mochi er spesielt preget av sin seige tekstur, som gjør den ekstra morsom å spise. Du har kanskje allerede kommet over de søte pastellfargede mochi-kakene på sosiale medier eller på en restaurant. Det mange ikke vet er at de elastiske små iskakene er relativt enkle å lage selv, hvis du bare er litt kjent på kjøkkenet.

Kaken er laget av klebrig rismel, melis, vann, konditorfarge og er fylt med kald iskrem etter eget valg. Derfor bør desserten helst spises umiddelbart – med mindre den er frossen.

Hvis du ikke vil prøve deg på å lage desserten selv, er de nok å finne i frysedisken på ditt lokale asiatiske supermarked - bare se etter navnet Mochi.

© @bathshebaofficial

Mochi

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Mochi

  • 3 dl vann
  • 170 g glutinøs rismel (kan kjøpes i asiatisk supermarked)
  • 85 g melis
  • 1 ts konditorfarge
  • Din yndlings-is
  • Maismel

Fremgangsmåte

Mochi-deig

  1. Form små kuler av iskrem og legg dem på et stykke bakepapir.
  1. Etterpå fryser du dem ned igjen slik at de er helt avkjølte når du former dem.
  1. Bland klebrig rismel og melis.
  1. Hell vann i melblandingen og rør den til en jevn masse.
  1. Sett skålen i mikrobølgeovnen i ett minutt.
  1. Rør godt rundt.
  1. Sett bollen tilbake i et minutt til.
  1. Rør godt igjen.
  1. Sett bollen i mikrobølgeovnen i 30 sekunder eller til den har riktig konsistens.
  1. Tilsett konditorfarge.

Fullfør mochien din

  1. Dryss et stykke bakepapir med maismel og kjevle ut deigen til 0,5 cm. tykkelse.
  1. Bruk et stort glass vann eller en utstikker til å skjære ut deigen i sirkler.
  1. Ta iskremkulene ut av fryseren og dekk dem med deigen.
  1. Lukk deigen forsiktig slik at den blir til runde kuler.
  1. Dryss kulene med maismel før du pakker dem inn i film, slik at du lettere kan forme dem.
  1. Putt kulene i fryseren. De trenger ca. 25 minutter i kjøleskapet før servering.

Håndplukket til deg