
Oppskrift: Så enkelt kan du lage desserten som har gått viralt
Den ferske desserten stammer fra det japanske kjøkken, og har fått mye omtale på både TikTok og Instagram. Selv om det kan se ut som noe som er vanskelig å lage selv, er det slett ikke det – det krever faktisk få ingredienser.
AvMochi er spesielt preget av sin seige tekstur, som gjør den ekstra morsom å spise. Du har kanskje allerede kommet over de søte pastellfargede mochi-kakene på sosiale medier eller på en restaurant. Det mange ikke vet er at de elastiske små iskakene er relativt enkle å lage selv, hvis du bare er litt kjent på kjøkkenet.
Kaken er laget av klebrig rismel, melis, vann, konditorfarge og er fylt med kald iskrem etter eget valg. Derfor bør desserten helst spises umiddelbart – med mindre den er frossen.
Hvis du ikke vil prøve deg på å lage desserten selv, er de nok å finne i frysedisken på ditt lokale asiatiske supermarked - bare se etter navnet Mochi.