Berlin Øl Kaffe
© Liv Collatz

Reisetips: Den ultimate Berlin-opplevelsen

Ich bin ein Berliner - her er våre beste tips for en langhelg i Berlin!

Pust ut

Det tar ikke lang tid å komme seg fra Norge til Berlin, når du først er der gir den tyske hovedstaden deg følelsen av å være i en annen verden.

Berlin Kafê Restaurant
© Liv Collatz

Hotell:

Et krokodillekranium under en enorm lysekrone ønsker deg velkommen i Das Stue, et design-
hotell med tydelig trykk på design. Med sine minimalistiske rom med kunst i høysetet er dette et av de lekreste stedene å bo i Berlin.
At her både er spa og en Michelin-kokk
tilknyttet den ene restauranten, gjør heller ikke noe. Noen av rommene har utsikt over Tiergarten, byens zoologiske hage.
En natt koster fra cirka 2 000 kroner.

Drakestraße 1, Das-stue.com.

Kaffepause:

Berlinerne elsker kaffe. Et glimrende sted å drikke god kaffe er på Distrikt Coffee, der du i tillegg til et stort utvalg av kaffebønner også kan nyte en solid frokost eller lunsj. Prøv for eksempel pannekakene. En kopp kaffe koster 30 kroner, mens en lunsjrett ligger rundt 70 kroner. Hvis du shopper rundt i kvarteret ved Alexander Platz, er Father Carpenter Coffee Brewers en hyggelig bakgårdskafé med kaffe som både kan tas med og drikkes på stedet.

Distrikt Coffee, Bergstraße 68, Distriktcoffee.de.

Father Carpenter Coffee Brewers, Münzstrasse 21, 1. Hof, Fathercarpenter.com.

Opplev

Kunst og mote går hånd i hånd. Det er ingen ting bedre enn å shoppe! Men, det er også veldig morsomt å lære om historier til de som har satt et preg på motebransjen.

Europaferie? Sjekk ut disse stedene som du må besøke hvis du er i Paris!

Shopping Berlin
© Liv Collatz

Shopping:

Konseptbutikker er stort i Berlin. Prakteksemplaret er Andreas Murkudis, som er skapt av kunstneren med samme navn. I de store industrilokalene er prisene på kunst, bøker, klær og tilbehør ganske høye, men hvis du ikke har råd til Saint Laurent-skoene eller The Row-jakken, kan du bare nyte arkitekturen og innredningen. For en mer prisvennlig shopping kan du gå på Voo Store som har merker som A.P.C. og Dr. Martens, pluss et pent utvalg av sneakers og magasiner.

Andreas Murkudis, Potsdamerstraße 81e, Andreasmurkudis.com.

Voo Store, Oranienstraße 24, Vooberlin.com.

Museum:

Få mennesker har satt et så tydelig og unikt preg på motebransjen som fotograf og ikon Helmut Newton. Sexy, direkte og humoristiske bilder av pene (og oftest nakne) kvinner var fast inventar i verdens største motemagasiner fram til hans død i 2004. Museet Helmut Newton Foundation er en gammel bygning med høyt under taket. Lokalet er dedikert til mesterfotografen og hans verk. Du kommer også bak Newtons kamera og får et innblikk i hans visjoner og liv gjennom personlige eiendeler, brev og til og med en rekonstruksjon av kontoret hans. I tillegg har museet andre fotoutstillinger. Besøket kan svært gjerne avsluttes i museumsbutikken, der det er proppfullt med innbydende design- og kunstbøker fra hele verden.

Nebenstraße 2, Helmut-newton.com.

Mat og gallerier

Det er mye god mat i denne byen til gode priser! I galleriene kan du se foto, skulpturer, malerier og installasjonskunst både fra etablerte kunstnere og nye talenter.

Legg strandferien bak deg: Besøk heller storbyen Tokyo!

Mat Øl Berlin
© Liv Collatz

Mat:

Det er mye god mat i denne byen! Og med de generelt lave prisene er det litt morsommere å gå ut og spise enn hjemme. Spis lunsj på den lille kafeen Roamers i den sørlige delen av byen. Den rosa fasaden, de mange plantene og de fine trebordene har gjort stedet til en Instagram-yndling, men Roamers er mye mer enn et vakkert ytre. Rettene består av smørbrød og omeletter til rundt 85 kroner, og porsjonene er så store at man godt kan dele. Der er veldig fullt i helgene, men absolutt verdt ventetiden. På kvelden kan du ta en tur til området Kreuzberg, der du finner Lode & Stijn, en nyåpnet restaurant det har vært knyttet stor spenning til. Den har innfridd alle forventninger. Her finner du sesongbaserte retter uten for mye dilldall – spesielt er deres tartar og frityrstekte kjøttboller, bitterballen, en hot rett blant gjester og matanmeldere. Kokkene har lånt litt fra forskjellige kjøkken, og resultatet er enkle, moderne og minimalistiske retter. En fireretters meny koster 435 kroner, seks retter 600 kroner. Og på ekte berlinsk manér kan du selvfølgelig få alt vegetarisk også.

Roamers, Pannierstraße 64, Facebook.com/RoamersBerlin.

Lode & Stijn, Lausitzer Straße 25, Lode-stijn.de.

Gallerier:

I byens mange fine gallerier hersker en avslappet og uformell atmosfære. Auguststraße er en av Berlins hyggeligste gater og den er fylt med kunst. Gå innom Collectors Room Berlin, som frem til april 2017 viser «My Abstract World», en fantastisk privat samling av abstrakt kunst. Med små øyer av sofaer, tepper og bunker av magasiner legger utstillingen opp til å bruke rommet. Du må heller ikke gå glipp av den lille, finurlige utstillingen «Die Wunderkammer» i øverste etasje, der du kan se alt fra gamle diamantsmykker til skrumpehoder. Her er dessuten en kafé og en designbutikk. Et annet bra sted i Auguststraße er galleriet Eigen + Art, som ligger i en gammel pikeskole. Her kan du se foto, skulpturer, malerier og installasjonskunst både fra etablerte kunstnere og nye talenter.

Me Collectors Room, Auguststraße 69, Meberlin.com.

Eigen + Art, Auguststraße 26, Eigen-art.com.

Hang-out & fest:

I Berlin holder festene på i dagevis. Her er våre beste hang-out steder i Berlin!

Paloma Bar  Soho House
© Liv Collatz

Hang-out:

Den internasjonale luksuskjeden Soho House åpnet i Berlin for noen år siden, og selv om stedets takterrasse og basseng kun er for medlemmer, er det mange andre grunner å komme hit for. Du kan få en skjønnhetsbehandling på stedets spa, for eksempel en ansiktsbehandling til 850 kroner, eller bruke alle lommepengene dine i butikken The Store. De har en blanding av mote, kunst, musikk, mat og interiør utstilt blant store gulvtepper og velursofaer. De fører merker som Vetements og Céline. Gå gjennom den store hallen til restauranten Cecconi’s Berlin, som serverer italienske lekkerbiskener og drinker. En pastarett koster fra 110 kroner.

Torstraße 1, Sohohouseberlin.com.

Fest:

Ingen byer kan feste som Berlin. De store klubbene holder åpent til mandag morgen i helgene, og mange av byens beboere bruker søndagen på å drikke vodka og danse til tung, elektronisk musikk. Du kan alltids prøve å komme fordi den beryktede, strikse dørmannen Sven i den verdenskjente klubben Berghain. Eller gå for techno-fest i Salon zur Wilden Renate. Men det er mange andre steder å velge mellom også. Prøv lokalfavoritten Paloma Bar, som skifter DJ hver fredag og lørdag. Stedet er litt vanskelig å finne, men se etter butikkskiltet Kaiser, finn trappeoppgangen, og du er på rett vei til dans og drinker natten lang.

Berghain, Am Wriezener Bahnhof, Berghain.de.

Salon zur Wilden Renate, Alt Stralau 70, Renate.cc.

Paloma Bar, Skalitzerstraße 135, Palomabar.de.

Lurer du på hva du skal gjøre i helgen? Les om Oslo-by her!