
Så enkelt kan du lage din egen Kahlua
Du kan enkelt forvandle pulverkaffe og budsjettvennlig vodka til en velsmakende kaffelikør. Få den enkle oppskriften her.
AvHva er Kahlua?
Vann, sukker, kaffe og vodka.
Mer trenger du ikke for å lage en god Kahlua som er uunnværlig når du skal mikse en lekker white russian eller en god espresso martini.
Kahlua er et velkjent likørmerke fra Mexico. Under produksjonen kokes kaffebønner med destillert sukkerrørsaft, noe som resulterer i en sterk og tyktflytende kaffelikør. Dette er kjennetegnet til mange likører: En sterk alkohol, ofte vodka eller rom, kombinert med frukt, nøtte- eller urteekstrakt og et relativt høyt sukkerinnhold. Andre likører du kanskje vet om er for eksempel Limoncello, Baileys og Aperol.
Enkel oppskrift på Kahlua
Her får du oppskriften som gjør det enkelt å lage din egen hjemmelagde kaffelikør.
Dette trenger du:
- 2 l vann
- 1 kg sukker
- 6 ss pulverkaffe
- 1 l vodka
Slik gjør du:
- Kok vann, sukker og pulverkaffe inn til en tykk sirup. Det skal ikke kokes på høy varme, men simre lenge - gjerne i 3-4 timer.
- Kjøl sirupen ned slik at den er helt kald.
- Deretter blander du sirup og vodka - og vipps så er den hjemmelagde Kahluaen ferdig!
- Oppbevar Kahluaen i glassflasker i kjøleskapet.
Kahlua er nøkkel-ingrediensen i mange klassiske drinker. Her er noen av de mest kjente du kan lage hjemme:
Espresso Martini med Kahlua
Dette trenger du:
- 4 cl vodka
- 2,5 cl Kahlua
- 1 espresso-shot
- 1 cl sukkersirup
Slik gjør du: Hell ingrediensene sammen i en shaker, tilsett en håndfull isbiter og shake. Når du er ferdig, heller du væsken opp i coupé-glasset ditt gjennom en sil slik at isbitene ikke kommer med.
White Russian med Kahlua
Dette trenger du:
- 2 cl vodka
- 2 cl Kahlua
- 4 cl half’n’half (halv fløte, halv melk)
Slik gjør du: Blandes direkte i glass. Fyll først glasset med isbiter, tilsett deretter Kahlua og vodka. Til slutt heller du forsiktig half’n’ half over slik at det er et tydelig og definert lyst lag på toppen.
B52-shot med Kahlua
Dette trenger du:
- 2 cl Kahlua
- 2 cl Baileys
- 2 cl Cointreau
Slik gjør du: I et høyt shotglass helder du først Kahluaen. Hell deretter forsiktig – over en teskje – et lag Baileys ned i glasset og pass på at lagene ikke blandes. På samme måte heller du til slutt et lag Cointreau og så får du en lekker tre-lags-shot.