Bipollen er den nye superfood
© Anna Stokland

Søt ingrediens er ny superfood

Farvel matcha, gurkemeie og acai! Dette velsmakende produktet gjør deg mye sunnere og kan dempe vårens allergier.

Vi er nok ikke alene om å hele tiden ha intensjon om å leve litt sunnere, men siden døgnet kun har 24 timer kommer arbeid og andre aktiviteter ofte i veien. Heldigvis kan du ta noen snarveier til god helse, og en av de er de såkalte "superfoods".

Superfood er ingredienser med en rekke gode egenskaper for kroppen, og ofte skal du ikke innta særligt mye av de, før de gjør en forskjell.

Bipollen

Den siste tiden har folk fått øynene opp for en ingrediens som vi lenge har kjent, men egenskapene har nå fått fornyet popularitet. Det er snakk om den naturlige ingrediensen bipollen, som blir til når biene samler pollen fra blomstene. Bipollen er et biprodukt av den prosessen, som senere blir til honning. Bipollen har derfor også en søtlig smak av honning.

Når biene samler inn pollen til bikuben blir det i samme prosess skapt bipollen, som nå ser ut til å være den nye superfooden.

© Getty Images

Bipollen har flere sunnhetsfordeler. Du får blandt annet mye mer energi og ingrediensen kan minske ulike allergier og astma. Det er gode nyheter for alle allergikere, da bipollen skal motvirke pollensymptomer som sviende øyner og løpende nese.

Bipollen er i tillegg rik på mineraler, antioxidanter, vitaminer og aminosyrer. Derfor kan bruken av bipollen medføre følgende:

Forbedret immunforsvar

Ifølge forskning fra 2014 utgitt i Food and Chemical Toxicology fant man antimikrobiel aktivitet i prøver fra åtte forskellige bipollen-tilskudd. Antimikrobiel aktivitet betyr, at bipollen er med til å bryte ned bakterier og virus, slik at du holder deg frisk.

Mer energi

Bipollen har et enda høyere innhold av protein enn kjøtt. Du vil derfor få mer energi ved å spise bipollen kontinuerlig.

Les mer: Den eneste matvaren du bør unngå i kosten din

Bedre hud

Takket være bipollens høye innhold av antioxidanter og antibakterielle egenskaper, er det også godt for huden din, og kan blandt annet verne mot skader fra både sol og forurensning. Samtidig vil de antibakterielle egenskapene dempe urenheter og virke beroligende på huden.

Kan kaffe få deg til å se yngre ut? Få svaret her!

Mindre allergi

I en studie utgitt i Us National Libary of Medicine påvises det en sammenheng mellom inntak av bipollen og en reduksjon av aktiviteten av mastcellene i kroppen. Disse cellene er med på å skape allergier. Mindre aktivitet gir mindre allergi. Du bør ikke erstatte din normale medisin med bipollen, men du vil forhåpentligvis oppleve mindre til allergien ved hjelp av bipollen.

Bipollen fra supernature er ny superfood. Bee pollen

Økologisk Bee pollen, Supernature hos sunkost.no 279 kr.

Ønsker du å gi den nye superfooden en sjanse? Da anbefales det å spise en til to teskjeer daglig. Du kan drysse det søte pulveret over morgenyoghurten, blande det i smoothien eller bruke det på en dessert.