sunn og god frokost
© Getty, produsentene

3 sommerlige frokosttips

3 sunne frokoster som gir deg energi og god samvittighet!

Vi er de første til å innrømme at rykende varm kaffe og fersk scones smaker himmelsk når du er morgentrøtt og mangler matlyst.

Men vil du vite den irriterende sannheten? Etter en nattes søvn er kroppen dehydrert. Å starte dagen med vanndrivende drikke er ikke det beste for kroppen, og fyller du på med den lille søte sconen, skyter blodsukkeret ditt til topps. Verken tipp, topp, eller tommel opp. Men den gode nyheten er at det finnes flere langt sunnere alternativer.

Her er 3 tips for en sunnere start på dagen.

1. Bytt ut kaffe med Bulletproof Kaffe

Bullet, hva sa du? Da Silicone Valley–investoren Dave Asprey klatret fjellene i Tibet, og fikk servert koffeinrik kaffe med smør, styrkedrikken de lokale fjellklatrerne sverget til, dukket idéen om kaffe med fett opp. Selv om det høres merkelig ut, vil kaffe med kokosfett og litt smør gi deg mer energi enn svart kaffe. Nå har trenden kommet til Norge.

Cocosa MCS energiolje som du blander i kaffen koster 229 kr, og selges i Helsekost, og på Soma.no

Les flere inspirerende saker om sunnhet her!

2. Lag din egen smoothie

Smoothie fra smoothiebarer er farlig gode, og veldig rike på sukker. Den flytende juicebasen består ofte av juice fra konsentrat og sirup med masse sukker. Lag din egen hjemme, og bruk en nøttemelk i stedet, og ¾ frossen banan som base, så får du kontroll på karbohydratene og fylt opp med nok proteiner.

Vår favoritt er for øyeblikket er smoothie med frossen banan, mandelmelk, en håndfull fersk spinat og litt vaniljepulver. En knallgod styrkedrikk som holder deg opplagt i mange timer.

Se oppskriften på Camilla Pihls skjønnhetssmoothie

3. Pimp opp yoghurten

Riktig tilbehør gjør sunn yoghurt enda sunnere, og nå er det kommet raw food-dryss du kan bruke til frokosten når du har lyst på noe søtt, men sunt. «Raw Food» er betegnelsen på mat som nesten ikke er kokt, og derfor er rik på næring og enzymer, som kan reduseres når maten blir utsatt for høy temperatur. Velg en sukkerfri naturell yoghurt med masse sunne bakterier, og spre heller på med tørket frukt og nøtter.

Raw Crips Fruitsnacks koster, 37 kroner og selges i Helskekost, og Soma.no