Med et par enkle triks kan du fjerne svettelukt og flekker fra hvite klær!
© @celine.world

20 tips til hvordan du tar vare på garderoben din

Visste du at sitronsyrepulver kan fjerne svettelukt? Om garderoben din bugner over av dyre designerskatter eller billig motefunn bør du kunne de beste triksene når uhellet er ute!

VASK, FLEKKER OG LAKK

1. VASK MED OMTANKE Sorter klærne dine etter tekstil og farge, slik at du unngår misfarging. Legg skitne klær i bløt før du vasker dem og fjern flekker så fort som mulig.

2. FÅ VEKK FLEKKER Fukt flekker fra sminke, sjokolade eller rødvin med ufarget vaskemiddel innen du vasker klærne dine. La tøyet ligge i en lukket plastpose i fire til seks timer, så det ikke får luft. Vask deretter klærne på så høy temperatur som mulig.

3. TA VARE PÅ LAKK Hold lakkskoene dine frie for smuss og tørk dem med en bomullsdott eller klut fuktet med lunkent vann. Skinn med lakk skal ikke impregneres, men vedlikeholdes med en lakkrem fra skomakeren din. Skinn med lakk sprekker fort i frost eller for høy varme.

Våre beste stylingtriks: Slik kler du deg trendy i vinterkulda!

© @Fashionitt

SEMSKET SKINN OG DEODORANTSTRIPER

4. BØRST SEMSKET SKINN Børst semsket skinn regelmessig med en svamp eller en børste fra skomakeren. Flekker fjernes ved å holde skoene dine over damp, for så å børste bort urenhetene. Semsket skinn skal impregneres et par ganger i måneden, især hvis skoene har vært utsatt for vann og fukt.

5. FÅ BORT SVETTELUKT Fjern skjolder eller svettelukt med en blanding av like mye sitronsyrepulver og ufarget vaskemiddel. Gni skjoldene vekk med blandingen, og la klærne ligge natten over. Skyll grundig, og gni til skjoldene er borte. Vask deretter tøyet på så høy temperatur som mulig.

6. FÅ VEKK DEODORANTSTRIPER Legg tøyet ditt i husholdningseddik i et par timer hvis du har fått striper etter deodoranten din. Vask deretter tøyet normalt.

7. BRUK DRAKTPOSE AV BOMULL Velg en draktpose av bomull slik at plaggene dine kan puste. En pose av plast misfarger tøyet og lukker fukt inne, noe som kan forårsake råte.

Nytt motemerke du må kjenne: Derfor elsker vi ÁERON!

© @Fashionitt

HVITE SKJORTER, SILKE OG KASJMIR

8. HOLD SKJORTENE DINE HVITE Fjern sorte kanter i og på dine skjorter slik som du fjerner flekker. Legg hvitt tøy i bløt i vann med Biotex eller rent vann tilsatt litt Klorin, som bleker ekstra, men unngå å bruke Klorin for ofte da klor er skarpt og helseskadelig.

9. SLIK VASKER DU SILKE Forsøk aldri å fjerne flekker selv på silke - det kan etterlate skjolder. Silke må ikke legges i bløt og må kun vaskes for hånd ved høyest 40 grader med vaskemiddel spesielt laget for silke.

10. SLIK VASKER DU ULL SOM INNEHOLDER KASJMIR Vask ull for hånd eller på et kaldt program i vaskemaskinen. Nytt tøy laget av ull må brukes rundt ti ganger før du vasker det første gang, slik at ullrester forsvinner. Ikke ta på deg det samme ullplagget flere dager i strekk, ull har ikke godt av kroppsvarme over lengre tid av gangen. Ull må ikke legges i bløt, og krymper ved for høy varme. Tørk ullklærne dine ved å rulle dem løst inn i et håndkle. Ta det ut når det nesten er tørt og legg det på et tørkestativ til det tørker helt. Slik holder det fasong bedre. Vask ikke ull for ofte, heng heller plaggene ut for å lufte dem.

Dette er sesongen råeste farge: Slik kler du deg i rosa fra topp til tå!

LUFTING OG KNAPPER

11. HENG OPP KLÆRNE DINE RIKTIG La klærne dine ligge løst sammen, eller heng det opp slik at det får minst mulig skrukker og kanter. Skjørt holder seg best om du henger dem i løkkene festet til plagget. Kjoler holder seg rene og fine dersom du henger dem med vrangen ut. Skjorter får stygge bulker dersom du bruker en kleshenger som er for bred.

12. LUFT KLÆRNE DINE Skån tøyet ditt ved å ikke vaske det for ofte. Heng det i stedet ut i frisk luft. Tøyet blir strekt ut og fibrene blir gjennomluftet slik at røyk og annen lukt forsvinner.

13. FORSTERK KNAPPENE DINE
Legg litt klar neglelakk på midten av hver knapp. Det forsegler og beskytter tråden slik at knappene sitter bedre.

Helsefarlige signaler: Finn ut om du drikker for lite vann!

© @Celine.world

VESKER OG SKINN

14. BESKYTT SKO OG VESKER Gi sko og vesker av skinn og semsket skinn lengre levetid ved å impregnere dem før bruk - det er bedre med tre tynne lag enn ett tykt. Husk å impregnere jevnlig - især om vinteren - for å beskytte mot vann, snø og salt.

15. RENS SKOENE DINE Rens skoene dine med en bløt børste eller fuktig klut. Fjern hvite kanter av kalk og salt med vann, melk eller eddik.

16. POLER SKINN Bevar den blanke overflaten på skinnet med skokrem eller fett som du gnir på med en børste eller klut. La skoene stå litt slik at kremen trekker godt inn i skinnet før du begynner å polere.

Den nye skjønnhetstrenden: Få fyldigere bryn med et såpestykke!

© GettyImages

STØVLER OG SKO

17. STREKK STØVLETTENE DINE Hold støvlettene dine fri for bulker eller rynker ved å fylle dem med papir eller med en skaftholder som du får kjøpt hos skomakeren.

18. GLATT UT SKOENE DINE Glatt ut folder i dine skinnsko og støvler med baksiden av en skje.

19. LEGG SÅLER PÅ SKOENE DINE Lærsåler er sarte og tåler lite. Få derfor skomakeren din til å legge en tynn gummisåle på dine designersko, slik at de holder seg bedre.

20. BYTT PÅ HVILKE SKO DU BRUKER Dine føtter avgir fukt, derfor bør du ikke ha på samme sko flere dager i strekk. Bytt på skoene du bruker til hverdags.

Lyst på ny frisyre? Dette er klippen som kler din ansiktsfasong!