3 ting du skal tenker over når du shopper sandaler

Fra de fotformede og flate til de med høy hæl og tynne remmer - sandaler kommer i utallige varianter. Følg disse tre tipsene og finn sandalene som passer best til deg.

Det er sommer, tærene skal luftes og jakten på de perfekte sandalene er begynt. Uansett om du skal på storbyferie, på stranden eller til sommerfest er det tre ting du skal tenker over når du shopper sandaler.

Psst.. Her er årets store sandal-trend

1. Sålen

Komfortable Birkenstock eller italienske skinnsåler? Sandalens sålen er avgjørende for hvor lenge du kan ha sandalene på uten at få ømme føtter. En flat, skinnsåle er flott, men er også hard og gir ingen støtte. Planlegger du å gå lange turer og bo i sandalene dine hele sommeren bør du gå for et par med tykke såler.

2. Remmen

Sandalens rem avgjør hvor fast sandalen sitter på foten. En tur i hagen eller til butikken krever ikke annet enn en rem over tærene, men en lengre gåtur, lek i parken og en tur i gågaten krever en sandal med et fastere grep rundt foten.

3. Materiale

Stoff, kork, skinn, plastikk eller gummi? Materiale på sandalen er avgjørende for skoens komfort, holdbarhet og bruk. Om du skal på festival er det klokt å velge et par som tåler en regnskur, skal du på gåtur bør du gå etter et par som ikke gnager. Dersom du skal på fest kan du glemme komforten, eksperimentere og velge et par du syntes er fin å se på - men husk å ta med et par komfortable sko du kan bytte til.

Les mer: Dette er festskoene som gjelder akkurat nå!