4 triks som får klærene dine til å stoppe å nuppe
© Anna Stokland

4 triks som fjerner nupper på klærne dine

Er du også lei av nupper og lo på strikkegenseren? Bruk disse smarte og enkle triksene!

Vi har tidligere fått geniale motetriks som kan redde klærne våres. Og vi vet etterhvert hvordan vi skal vaske både silke, ull og viskose.

Når det kommer til de chunky strikkegenserene har de en tendens til å nuppe allerede etter få gangers bruk eller etter en maskinvask. Derfor har vi funnet fire triks som vil forlenge strikkegenserens levetid.

1. Fryseren

Det høres kanskje litt merkelig ut å putte strikkegenseren i fryseren, men det kalde klimaet hjelper til med å holde strikkegenseren fin i lengre tid. Kulden sørger for at strikkegenseren verken røyter eller blir nuppete. Minustemperaturen holder på fibrene i materialet.

Du kan også legge strikkegenseren i fryseren for å fjerne dårlig lukt eller uønskede bakterier. På den måten unngår du en hard maskinvask og unødvendig slitasje på genseren. Husk å ha en pose rundt strikkegenseren før du legger den i fryseren.

Les også: De beste mascaraene som finnes

2. Vaskeklut og svamp

Bruk en oppvridd, men fuktig engangsklut eller svamp til å fjerne hår og støv fra strikkegenseren din.

Du kan også putte en vaskeklut eller svamp i vaskemaskinen når du vasker genseren. Den tiltrekker seg all overflødig støv og beskytter samtidig filteret i vaskemaskinen.

4 triks som får klærene dine til å stoppe å nuppe
© Anna Stokland

3. Barberblad

Det høres kanskje litt farlig ut å bruke et barberblad på klærne dine, men med en enganshøvel kan du enkelt og effektivt barbere nupper fra stikkegenseren din. Det er viktig at du gjør det kontrollert med rolige bevegelser, slik at du ikke ødelegger genseren med de skarpe knivene.

En elektrisk nuppefjerner fungerer på samme måte og er super smart til både strikkegenseren og stoffmøbler. Du kan for eksempel finne en nuppefjerner hos OBH Nordica.

4. Tape

Tape kan brukes til mye mer enn å pakke inn gaver og lage fine negler.

Dersom du ikke har en tøyrulle kan du lage din egen ved å feste tape rundt skaftet av hårbørsten din, med den klistrete siden ut.

Psst..Den største sommertrenden koster ingenting