8 fine alpeluer i butikk nå

8 fine alpeluer som kler alle

Alpeluen, også kalt beret har gjort sitt store comeback, og er høstens kuleste it-tilbehør!

Under Diors visning i Paris, var det spesielt ett tilbehør som kom godt frem på modellene; bereten. Hodeplagget som en gang var forbeholdt nasjonaldrakter på 1400- og 1500-tallet har nå funnet veien til catwalken.

Vi testet alpeluen: Se hvordan det gikk!

Christian Dior AW 17
© Anna Stokland

Alpeluen er riktignok en klassiker, tidligere sett på stilikoner som Twiggy og Birgitte Bardot, og nå kopiert av streetstyle-stjernene over hele verden.

Heldigvis trenger du ikke å ty til Dior om du ønsker å kle deg i det trendy tilbehøret. Kjedebutikkene har alle designet sin versjon, og koster ikke mer enn et par hundre kroner.

Se hvordan vi stylet alpeluen, og finn din favoritt under:

BUDSJETT:

It-luen balanserer antrekket uten å gi en uniform-følelse. La deg inspirere av Diors visning, og kombiner den med et ensfarget antrekk fra topp til tå, og eksperimenter med ulike teksturer. Gå for en skinnvariant om du vanligvis er androgyn i stilen, og den rosa eller rød hvis du er feminin.

Rød alpelue i filt fra Zara, 139 kr // Svart alpelue i vinyl fra Mango, 199 kr // Grå alpelue i ull fra H&M, 99 kr // Alpelue i pudderrosa fra Accessorize, 175 kr.

LUKSUS:

Gå for en dyrere variant i ull-kvalitet som holder deg varm, samtidig som du ser trendy ut. Bereten toner ned antrekket og gir deg rom for å leke med ulike kombinasjoner. Gå for en klassisk fransk stil - med stripete genser, sort skjørt, kraftige støvler og alpeluen på snei.

Pudderrosa alpelue i ull fra Gucci, 1.600 kr // Semsket alpelue fra Nehera, 2.755 kr// Rød alpuelue i skinn fra Gucci, 3.500 kr // Brun alpelue i ull fra Janessa Leone, 1.809 kr.

Alpeluen er like populær på sosiale medier. Se hvordan it-jentene har valgt å style den: