Dette er den nye it-luen

Dette er den nye it-luen

Alpeluen er både elsket eller hatet - vi prøvde tilbehøret på jobb, på fest og på shopping!

Du husker kanskje Alicia Silverstone i serien Clueless tilbake i 1996, eller Lady Dianas stil - ofte med den flate luen på hode? Kate Moss var også fan av tilbehøret, og stilikonet Brigitte Bardot så ekstra elegant ut iført hodeplagget. Vi snakker selvfølgelig om den kjente alpeluen, som nå gjør comeback i trendbildet!

Så du denne: 21 varme og stilfulle skjerf

Alpeluen dukket plutselig opp på catwalken da Dior viste høstvisningen sin i Paris tidligere i år. Luen var i sort skinn, stylet med en av Diors glamorøse blå ballkjoler. Få dager senere var den å se på it-jenter verden over - og denne sesongen er det blitt luen alle ønsker seg. Heldigvis trenger du ikke å ty til Dior om du ønsker å kle deg i det trendy tilbehøret. Kjedebutikkene har alle designet sin versjon, og koster ikke mer enn et par hundre kroner.

Costumes Sonia og Alexandra testet ut trenden i forskjellige settinger. Se hvordan de valgte å style sesongens mest stilfulle lue!

Fått med deg? Norsk motemerke har endelig åpnet egen butikk!

Alexandra:

På jobb:

Alpelue fra Veronica B. Vallenes // dress fra H&M

– På kontoret liker jeg å kle meg minimalistisk og komfortabelt, men likevel stilfullt. Denne sesongen går jeg for den trendy dressen, som er å se overalt om dagen. Jeg synes ofte en slik type dress kan bli for jålete for min smak, særlig med matchende bukse og jakke, derfor mikser jeg dressen ned en enkel grå topp. Da jeg er passe androgyn i klesveien, liker jeg å holde fargebruken nede. En grå dress i ruter er derfor perfekt til alpeuen - da ingen av delene vekker oppsikt. Takket være fargekombinasjonene føler jeg meg tro mot min egen stil. Luen topper antrekket, og gjør det hakket mer trendy. Hadde luen vært i en sprek fargetone, tror jeg nok at jeg hadde følt meg utenfor komfortsonen. Heldigvis kommer den også i sort!

– Jeg er ikke alt for glad i høye hæler, men de fine sokkeskoenesom er i trendbildet fungerer da hælen er middles høy. De er gode å gå i samtidig som de passer fint med dressbukser som stopper lengre opp på ankelen. Jeg synes alpeluen fungerer fint til hæler, da uttrykket blir hakket mer lady like. Kontraster er fint, som den androgyne dressen mot hæler.

På shopping:

Alpelue fra Veronica B. Vallenes

– Når jeg er på shopping går jeg alltid for et enkelt antrekk. I og med at alpeluen var med, gikk jeg for en klassisk fransk stil - med stripete genser, sorte kulotter og luen på snei. Jeg følte alpeluen, eller bereten, løftet hele antrekket, og gjorde så toppen ikke ble så alminnelig og kjedelig som den kan se ut som alene.

Høstsko: Disse gjelder denne sesongen!

Sonia:

På jobb:

Alpelue fra Weekday / dress fra H&M

– Akkurat som tørke i halsen, skulderveske og solbriller er alpeluen et levende bevis på at man kommer langt med lekkert tilbehør. Denne høsten gir jeg den stive herrestilenmed dressjakke og dressbukse en sexy vri med en alpelue, som tilfører det lille ekstra. Sammenlignet med Alexandra føler jeg meg absolutt ikke jålete, ei heller maskulin i stilen. Derfor balanserer jeg antrekket med en rosa bluse, som på kontoret kan brukes uten dressjakken (obs: rosa og grønt blir vårens hotteste fargekombo). For å gjøre stilen ekstra hverdagslig bruker jeget par sneakers i en farge som står i kontrast til resten av antrekket.

På fest:

Alpelue fra Veronica B. Vallenes

– Du har kanskje hørt at smykker og sko kan gjøre hele forskjellen. Vel, det samme kan vi si om alpeluen. Min feststil kan være noe mer nedtonet enn andre, men det hender også at det går andre veien. Jeg føler meg oftest mest komfortabel i stilrene kjoler av luksuriøse kvaliteter og tydelig snitt, og liker heller å pynte til ekstra med lekkert tilbehør. Med alpeluen kjenner jeg at jeg kan dra på litt ekstra siden den så fint toner ned antrekket. Her er det rom for å være kreativ, for alpeluen lar deg leke med flere uttrykk. Hold sminken enkel og glødende, og la bølgete hår gjøre stilen mer aktuell. For å pynte festantrekket litt ekstra er det fint med et par iøynefallende øredobber.

SHOPPING:Vi har funnet 8 lekre alpeluer i butikk nå!