© Acne Studios

Acne med ny denimlinje

Den svenske klesgiganten relanserer jeansene sine. Stikkordet er minimalistisk og tidløst

I 1997 designet Johnny Johansson 100 jeans. De satt som et skudd, hadde en fin og minimalistisk logo og solgte til den store gullmedalje. I dag omsetter Acne Studios for mange millioner kroner bare i Norge. Nå har merket lansert en ny denimlinje som går under navnet Blå Konst. Johansson har hentet inspirasjon fra '97, og relanserer det som en gang formet gigantmerket. Jeansene under Blå Konst er strippet for detaljer, har klassiske snitt og går under begrepet tidløs - akkurat slik som skandinaviske jenter liker det.

Leste du: Dette er den nye hverdagsvesken

  • Vi har valgt å ta dette skrittet da det vil gi oss mer frihet og plass til å skape ved siden av våre andre kolleksjoner. Resultatet er blitt Acne Studios Blå Konst. Vi ser på denimen som en slags studie, som alltid er i bevegelse, sier Johansson i en pressemelding.

Den nye kolleksjonen Blå Konst inneholder seks ulike modeller, en baggy, en straight og en skinny for både kvinner og menn. Hver modell er designet fra bunnen, med detaljer som er spesifikke for Blå Konst. I kolleksjonen vil man også finne denimjakker i ulike former og vasker, feminine skjørt og shortser.

Den nye linjen til Acne Studios er allerede å finne i butikk.

Leste du: Balenciaga åpner butikk i Oslo