Superga samarbeider med norsk kunstner

For andre gang har det italienske skomerket valgt Esra Røise som samarbeidspartner

Alexa Chung, Ashley Olsen, Caroline Blomst, Pernille Teisbaek og Celine Aagaard - Superga-skoene har i lang tid vært kjendisenes store favoritt. I år har det italienske skomerket valgt ut tre nye ansikter som skal fronte de kritthvite skoene. Modell og it-girl Pyper America Smith, svenske Sofi Fahrman - og for andre gang har de valgt den norske illustratøren og motetegneren Esra Røise.

Fikk du med deg? Karl Lagerfelds design kommer endelig til Norge

Denne sesongen har Esra designet to ulike sneakers. En med grønt og frodig palmeprint, og en med røde kyssemunner. Begge skriker vår og sommer, noe som passer bra nå som solen har kommet frem.

Leste du? Dette er vårskoene som gjelder nå

  • Superga-skoene har vært med meg siden barndommmen, så å gjøre en ny collab føltes som et veldig naturlig valg, sier Esra i pressemeldingen, og legger til at hun til daglig jobber med blyant og blekk, noe som gjorde at det føltes naturlig å jobbe med dette prosjektet.

  • Tanken var å gjøre noe sommerlig og gøy, inspirert av botaniske former og sterke farger som kunne stå fint til de støvete rosa fløyels-sneakersene, som jeg er helt forelsket i, sier hun.

Fikk du med deg denne: Costume har valgt ut sine Met Gala-favoritter, der blant annet Gigi Hadid tok pusten fra oss

  • Jeg er oppvokst på landet, med skogen som nærmeste nabo, så naturen har alltid vært noe som har inspirert meg. I tillegg gjør jeg alltid et poeng i å besøke de botaniske hagene når jeg er ute og reiser, der jeg kan zone ut og tilbringe flere timer. En ekstra bonus ved å designe til nettopp Superga's Linea platå sneaker, er at jeg alltid setter pris på noen ekstra cm i høyden, innrømmer kunstneren.

Skoene kommer i begrenset antall i utvalgte butikker fra april 2017. Prisen vil ligge på 899 kroner.