Prada SS17
© Anna Stokland

Alexa Chung-trenden alle ønsker å kopiere

Den orientalske trenden er på alles lepper. Vi har plukket ut de fineste plaggene som er å finne i butikk nå!

Den kommende it-kjolen har hentet inspirasjon fra Østen. Både Prada, Diane von Furstenberg og Gucci har designet orientalske kjoler med perler og blomsterbroderier denne sesongen. Denne uken lanserte også modell og programleder Alexa Chung sin nye kleskolleksjon, der et av plaggene var den klassiske kjolen inspirert av Kina. Kjolen har allerede fått mye oppmerksomhet grunnen showet til Alexa, og kjedebutikkene har kastet seg rundt og laget kopier til en billigere penge.

Leste du? Slik styler Hege Golf sesongens trender

Den orientalske kjolen så dagens lys for første gang rundt 1920 i Shanghai, og var en kjole som kun ble brukt av øverste rang. Kjolen ble først sett på som et trendplagg på 90-tallet, da den blant annet var å se på Rachel i TV-serien Friends, på Geri i Spice Girls og på stilikonet Kate Moss, som i ettertid er blitt sett med den flatterende kjolen i flere sammenhenger. I år er den på ny å se i motebildet. Vi har plukket ut de fineste kjolene som er å finne i butikk nå - samt et utvalg av tilbehør med orientalsk vri om en kjole bli i meste laget.

Fikk du med deg: Slik styler du blomstermønster

Har du nok penger på sparekontoen er det bare å gå til innkjøp en av årets mest omtalte kjole, signert av selveste Alexa Chung.

Kjole fra AlexaChung, 4.800 kroner

Gucci har for lengst designet plagg og tilbehør med det orientalske mønsteret. Med denne vesken vekker du garantert oppsikt - og er perfekt til denne sesongen. Liker du Gucci-ånden er det fint å style vesken til en lignende kjole eller dress.

Veske fra Gucci, ca 13.000 kroner

Man trenger ikke gå til innkjøp av et helt antrekk i det populære printet - et par sandaler holder, og spriter opp et kjedelig antrekk på et blunk. Helen er perfekt til lange sommernetter, da den sitter bedre på foten enn en stiletthæl.

Sandaler med hel fra Zara, 349 kroner

Er du ute etter en lys farge med orientalsk print som kan lyse opp hverdagen har vi funnet den perfekte kjolen! Denne modellen har alt, mønsteret, maokrage og hektelukking. I tillegg har kjolen utsvingede ermer, noe som er flatterende når kjolen er såpass kort.

Silkekjole fra Mango, 499 kroner

Er du mer vågal i stilen, kan du kjøre på med en sterk farge, iøynefallende mønster og en knelang versjon som denne. I og med at kjolen er såpass fargesprakende, kan du tone ned med sko og veske i en enkel farge, som sort eller hvit.

Kjole fra Zara, 499 kroner

Disse øredobbene gir både et orientalsk og sommerlig preg - og egner seg spesielt godt til en kjole og høye hæler.

Øredobber fra Chan Luu, 700 kroner

Denne modellen kan brukes som både kole og omslagsjakke med jeans under. Synes du utringningen er for dyp, kan den styles med en enkel t-skjorte under.

Kimono fra Zara, 599 kroner

Er det usikker på om trenden passer deg, kan denne modellen være fin å begynne med. Det sommerlige printet på den sorte kjolen er ikke alt for utagerende, til tross for det orientalske preget. Kjolen egner seg godt både på kontoret og til fest.

Kjole fra Kappahl, 399 kroner