Årets fineste julegaver - med mening!

Ved å gi bort en av disse fine julegavene hjelper du også mennesker med å få synet sitt tilbake. Annette Haga tipser om sine favoritter!

Annonsørinnhold skrevet av Annette Haga:

Da er vi endelig i desember - som betyr høysesong for å handle inn julegaver til alle våre nære og kjære.

En undersøkelse fra Respons Analyse for DNB viser at vi nordmenn planlegger å bruke nesten 46 milliarder kroner på julefeiringen i år. Men det er ikke alltid så lett å finne den perfekte julegaven, og jeg er sikkert ikke den eneste som har endt opp med å både gi bort og motta gaver som dessverre bare ender opp liggende i en skuff.

Gi en julegave med mening

Derfor vil jeg tipse om den fine nettbutikken til iCare, der du kan finne de perfekte gavene til begge kjønn og alle aldre! Og det beste av alt: ved å kjøpe julegaver fra iCare gir du samtidig et menneske synet tilbake.

Jeg kan faktisk ikke forestille meg hvordan det må oppleves om jeg plutselig hadde mistet synet mitt. Av alle sansene vi har så må synet være det jeg setter mest pris på. Om jeg plutselig hadde våknet opp fullstendig blind hadde jeg nok følt meg livredd og alene i verden, som at alt rundt meg hadde foregått uten at jeg klarte å få det med meg. Det er jo mange som klarer seg utmerket som blinde og som lever gode liv, men jeg er utrolig takknemlig for at øynene mine er friske. Det er så lett å ta det for gitt! Derfor er det ekstra synd at hele 80% av alle som er blinde i verden faktisk ikke behøver å være det.

I fattige land mister mange synet i ung alder på grunn av grå stær, og dette ønsker Norges Blindeforbund å gjøre noe med. Gjennom iCare bidrar de til å utrydde unødvendig blindhet i verden (som hele 32 millioner mennesker faktisk er rammet av)!

Luer i 100% kashmir

Sammen med designmerket M.A.M.B har iCare laget denne superfine luen av en fantastisk kvalitet. Den er både varm og luftig på samme tid, den klør ikke, og finnes i flere flotte farger. Merket på luen er dessuten festet slik at den kan brukes både med oppbrett og uten (så den passer også til de aller yngste)

Luene finnes i fire, klassiske farger som passer like bra til både kvinner og menn. Den grå er nok min favoritt, men jeg tipper mannen min hadde likt den sorte veldig godt.

Ved å kjøpe en julegave fra iCare bidrar du til at et annet menneske kan få hjelp med å få synet sitt tilbake, slik som Aisha i filmen under. Luene finner du her!

Aisha fikk synet sitt tilbake

I 2015 møtte Norges Blindeforbund Aisha i landsbyen Ghorahi i Nepal. I løpet av de siste to årene hadde hun blitt blind på begge øynene og kunne ikke lenger følge undervisningen på skolen - et absolutt behov for å kunne leve et liv utenfor fattigdom.

Dette kunne vært meg – eller deg.

Jenter uten skolegang i Nepal er spesielt utsatt for å havne opp som slavearbeidere i India. Her lever de et liv under de verst tenkelige forhold.

Norges Blindeforbund brakte Aisha til et av deres øyesykehus i Nepal, der en enkel operasjon ga henne synet tilbake. Tenk – det koster faktisk bare 300 kroner å forandre et liv!

Blind i barndommen

Jeg tror at de menneskene som opplever å bli blinde i så ung alder lærer seg å få bedre kontakt med de andre sansene sine, og får et helt annerledes forhold til andre mennesker. Alt det overfladiske ville ikke betydd noe som helst. Bare tenk over det, hvordan vi bruker øynene våre til å dømme andre mennesker og sette dem i bås. Vi lever så gode, bekymringsfrie liv her i Norge, at det er vanskelig å sette seg inn i livene til de som har det helt annerledes.

Johora, en annen ung jente fra Nepal, begynte å miste synet allerede fra seksårsalderen. To år senere var hun praktisk talt helt blind, noe som derfor har preget hele barndommen hennes. Hun har ikke kunnet leke eller løpe rundt som andre barn, og heller ikke gå på skole.

Foto: iCare

Norges Blindeforbund undersøkte Johora i Nepal, der de avdekket grå stær på begge øynene. Tre timer senere kunne hun se krystallklart på det ene øyet og snart skal det andre opereres. Og nå skal hun snart begynne på skolen!

Det finnes mange jenter som Aisha og Johora, så jeg vil oppfordre deg til å kjøpe julegavene fra iCare med ekstra god samvittighet denne julen. Alle inntektene fra salget av iCare-produkter går til Norges Blindeforbund sine prosjekter i Asia og Afrika.

I tillegg til de fine M.A.M.B-luene, har nettbutikken også et stort utvalg av fine skjerf:

iCare-skjerfene er designet av Nina Skarra og er håndlaget i Nepal av den aller beste kashmir-ullen. Skjerfene finnes i 10 ulike farger og mønstre, og hvert skjerf du kjøper er med på å endre et liv! Her finner du skjerfene og alle de andre iCare-produktene.

Det koster 300 kroner å gi et menneske synet tilbake.Her kan du lese mer om iCare og hvordan du kan være med på å gjøre en forskjell.