Bli med på årets tekstilaksjon
© Lindex

Bli med på årets tekstilaksjon

– Vi vil alltid konkurrere om kundene, men når det kommer til spørsmål om bærekraft må vi løfte blikket og jobbe sammen!

Årets Tekstilaksjonen arrangeres for fjerde gang. Aksjonen er et unikt og tverrfaglig samarbeid mellom konkurrenter innen norsk mote- og tekstilbransje, nye kleskonsepter, miljøorganisasjoner og tekstilgjenvinnere.

Nytt for i år er at aktørene bak Tekstilaksjonen går sammen om et felles manifest, som forplikter både tekstilbransjen og forbrukerne. Bransjen forplikter seg til å jobbe aktivt med egen verdikjede og samtidig legge til rette for sirkulære tjenester som innsamling, ombruk, redesign, reparasjon og utleie. Forbrukerne oppfordres til å ta grønnere valg og forlenge levetiden til sine egne tekstiler.

– Vi i tekstilbransjen jobber kontinuerlig med å redusere fotavtrykk i vår egen verdikjede og med å legge til rette for at kundene skal kunne ta flere bærekraftige valg, men vi kan alltid bli bedre. Gjennom Tekstilaksjonen ønsker vi å øke kunnskapen om hva som gjøres i bransjen og samtidig øke bevisstheten rundt hvilke tiltak forbrukerne selv kan gjøre for å forlenge levetiden til tekstilene, sier Yngvill Ofstad, Sustainability Developer i Bergans.

© Lindex

Nordmenn er blitt mer bevisste

I følge rapporten «Det nordiske markedet for sirkulær økonomi 2018» har nordmenn blitt mer positive til å redusere forbruket sitt det siste året. Andelen nordmenn som er positive til tekstilgjenvinning har også økt fra 59 prosent i fjor til 79 prosent i år. Noe som gir en pekepinn på at budskapet er nådd til forbrukeren.

– Det er en utfordring at nordmenn opplever at reparasjon av tekstiler er for dyrt. For å få til en holdningsendring, og ikke minst en endring av vanene våre, tror vi at å kutte momsen på disse tjenestene slik de har gjort i Sverige kan være et godt bidrag, sier organisasjonsrådgiver i Naturvernforbundet, Janne Melbye Gillgren.

Konkurrerer om kundene, samarbeider om bærekraft

Aktørene som står bak årets tekstilaksjonen er H&M, Varner, Lindex, KappAhl, Pierre Robert, Kid og Bergans, som vanligvis konkurrerer om kundene.

– Vi vil alltid konkurrere om kundene, men når det kommer til spørsmål om bærekraft må vi løfte blikket og jobbe sammen, og på tvers i bransjen. Vi mener at vi kan få til mer sammen enn hver for oss, sier Linda Refvik, Managing Director i Days Like This på vegne av Varner.