Skissen til  byTiMo

ByTimo designer Disney-kjole

Varehuset Steen & Strøm i eksklusivt samarbeid med Disney og ni norske designere!

Varehuset Steen & Strøm hopper etter det britiske varehuset Harrods - og skal nå tolke Disneys prinsessekjoler gjennom norsk design. Stormagasinet har siden 1950-tallet vært berømt for sine julevinduer, og har lange tradisjoner hvor folk fra forskjellige steder har strømmet inn til hovedstaten for å få med seg utstillingen. Denne sesongen skal ni norske designere lage sin egen prinsessekjole til juleutstillingen.

Disney prinsesser

– Disney er for de fleste en stor del av julen, og vi er derfor svært stolte over dette samarbeidet, som gir oss muligheten til å fornorske de kjente Disney prinsessekjolene, sier Jim-Thomas Rengård, direktør ved Steen & Strøm Department Store i en pressemelding.

Ryktet bekreftes: Chanel i samarbeid med Adidas!

Med i prosjektet har de også fagskolen Treider på laget, som har fått den store oppgaven å utvikle og bygge en helt egen utstilling for hver av de unike kjolene, basert på tolkninger av scener fra filmene.

Vi har tatt en nærmere prat med Tine Mollat, som er designeren bak kjolemerket byTimo.

1. Hva er ditt forhold til Disney?

– Når jeg tenker på Disney så tenker jeg på julen. Disney bringer julestemning, og har gitt meg mange fine og gode minner både som barn og som mor selv.

2. Hva tenker du som designer om å få designe din egen Disney-kjole?

– Det at vi skal lage et julevindu på Steen og Strøm er utrolig gøy. Jeg har alltid blitt veldig inspirerte av julevinduene på de store varehusene i utlandet, og jeg syns det er gøy at Steen og Strøm tar tilbake denne tradisjonen. Disney gir meg mye julestemning, så det er en perfekt match!

3. Hva betyr dette samarbeidet for dere?

– Jeg har mange barndomsminner fra julevinduene til Steen og Strøm, og synes det er gøy å få lage en kjole som skal utstilles der.

4. Hvilken Disneykjole har dere tolket, og hvorfor?

– Tornerose er som de fleste hovedpersonene i Disneys-historier en litt annerledes person som har et sterkt forhold til dyr. Det var øyeblikket hvor Tornerose danser i skogen med dyrene, hvor de kler seg opp i en kappe, at inspirasjonen til kjolen kom.

Fått med deg? Det nye skandinaviske jeansmerket vi elsker

Julevinduene avdukes lørdag 18. november, som en del av et større prosjekt i Oslo med Promenaden Fashion District, som har investert i et helt nytt lysdesign på Eger, Steen & Strøm Department Store, samt Nedre og Øvre Slottsgate. Disse lysene har referanser til den nostalgiske gatebelysningen som hang i disse gatene på 50-tallet.

Her er de åtte andre designerne skal tolke sin unike Disney-prinsessekjole, og skissene deres:

Fam Irvoll – Ariel (Den lille havfruen)
Cathrine Hammel – Askepott
Epilouge By Eva Emanuelsen - Elsa
FWSS – Mulan
Elisabeth Stray Pedersen – Pocahontas
Veronica B. Vallenes – Snehvit
Haik W/ - Tiana
Edda Gimnes – Rapunzel