© Oslo Runway

Costume Awards 2017: Dette er Årets norske designer

Tre år etter sin første solokolleksjon stikker designeren av med prestisjefylt motepris!

Admir Batlak har i en årrekke vært en frisk pust i norsk design. Først gjennom det bejublede merket Batlak og Selvig, de siste årene som designer under eget navn. Admir Batlaks design befinner seg i krysningen mellom mote og kunst. Han fanger essensen av den moderne fashionistaen med sitt lekne og feminine design, og skaper klær som både er interessante og kommersielle.

– Vi har lagt vekt på håndverk, kreativitet og kommersiell appell i utvelgelsen, Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume.

Gratulerer, Admir Batlak er kåret som Årets norske designer!

Og prisen for årets best kledde mann: Gikk til....

Motekarrieren til Batlak startet for noen år siden under ”Batlak & Selvig”, som han drev med sin daværende partner, Charlie Selvig. Under den tidligere moteuken, Oslo Fashion Week, vant de pris for årets debutantvisning. I tillegg jobbet paret for Dolce&Gabbana. I 2013 gikk Batlak solo, og viste sin første kolleksjon ved Galleri Riis samme år.

Batlak er på mange måter Norges nye designerhåp. Han tør å utfordre en bransje som har lett for å tenke kommersielt, han pusher grenser og overrasker stadig. I fjor avsluttet han Oslo Runway ved å ta med seg sine 13 modeller vandrende fra sentrum og ned til Aker Brygge. Det ble en slags vandrende catwalk, der han inviterte hele Oslo til å se på SS17-kolleksjonen. Nå hylles han for den kreative jobben han gjør for den norske motebransjen.

Admir Batlak årets norske designer Costume Awards
© Oslo Runway

Designeren er kjent for sine originale og skandinaviske snitt, fargesprakende antrekk og overraskende detaljer. Den siste visningen ga oss et flashback til 90-tallet, der duse fargetoner, militærinspirerte plagg og uforventende snitt og detaljer preget catwalken – helt uten musikk. Vi gleder oss til å se hva du bar å by på under Oslo Runway i februar, Batlak!

Mer fra Costume Awards: Denne dama er årets moteprofil!