Costume går sammen med Care og H&M i nytt prosjekt

Kampanjen ”kvinner backer kvinner” lanseres i dag. Se filmen her og vis din støtte!

I septemberutgaven av Costume hylles ogsået knippe sterke, flotte norske kvinner som har jobbet hardt og på ulike vis blitt enere innen sitt yrke.

– Jeg har intervjuet mange forskjellige kvinner i denne saken. Kvinner med ulik bakgrunn og karriere, alder og livserfaring. Felles for alle er at de er viktige stemmer og forbilder for kvinner og unge jenter. Jeg synes det er viktig at vi kvinner løfter hverandre frem og er rause med hverandre, sier Randi H. Svendsen, konstituert sjefredaktør i Costume.

– Under arbeidet med den redaksjonelle saken fikk vi lyst til å ta prosjektet videre. Det er så viktig å løfte hverandre frem, og det er så mange stemmer som ikke blir hørt. Det ville vi gjerne bidra med, sier Randi.

Kreativ leder Hege Aurelie Badendyck kontaktet bistandsorganisasjonen Care sammen med H&M, og ideen om et samarbeid ble født. Som et resultat har hun intervjuet fem profilerte norske kvinner, som setter fokus på at flere skal få de samme rettighetene og mulighetene til å realisere drømmene sine, slik som de har.

Felles prosjekt

Med i filmen er skuespiller Iben Akerlie, artist Maria Mena, ballettdanser Maiko Nishino, moteprofil og gründer Celine Aagaard og friidrettsutøver Ezinne Okparaebo.

Regi og foto: Birgit Solhaug/Pudder Agency.

– Alle de fem kvinnene vi har plukket ut i denne filmen er sterke i sitt felt, tøffe idoler og forbilder, som har jobbet hardt og oppnådd masse. De vet hvor viktig det er å få følge drømmene sine, de vet hvor viktig det er å bli sett av et apparat eller av noen få enkeltmennesker for å lykkes, forteller Costumes kreative leder, Hege Aurelie Badendyck.

– Vi kontaktet CARE som jobber med underprosjektet «CAREInvest» som handler om å gi oppstartsstøtte til kvinnelige gründere i Afrika. Gjennom egen innsats får de dermed mulighet til å endre sitt eget liv og samfunnet de lever i. Og med på laget fikk vi H&M, som også har sterke kvinner som tema denne høsten, og som i mange år har samarbeidet med Care for å støtte kvinner i vanskelige kår.

Kvinner backer kvinner

– Jeg håper at leserne våre, døtrene deres, og bestemødrene blir påminnet om at kvinners drømmer og ønsker er så universelle, at vi bør stå sammen om å støtte kvinner over hele verden. Derfor har vi døpt kampanjen "kvinner backer kvinner". Det er også viktig å huske på at når man hjelper én kvinne så hjelper man ofte flere, forteller Hege.

Ett lite bidrag kan forandre et liv

– Finn noe som engasjerer deg, en sak, et prosjekt - og støtt det! Vi småsløser så mye penger i hverdagen, at jeg synes det er en plikt for alle med god økonomi og mulighet til å bidra, oppfordrer Hege.

Ta del i innsamlingsaksjonen, og bli med å styrke kvinners rolle i samfunnet ved å vippse ønsket beløp til Care Norge.

Gi ditt bidrag via vipps til CARE 10150.

Takk for din støtte!

*Vi gjør oppmerksom på at H&M står bak produksjonskostnadene til denne filmen.

*T-skjortene er laget av Julie Aida Graf.