Darja Barannik Chanel

Personlig dagbok: Da Darja dro til Paris på Chanels moteshow

– Etter en uke i Paris kan jeg med hånden på hjerte si at dette er en opptur uten like! Kom på innsiden av en Chanel-visning sammen med influencer Darja Barannik!

– BONJOUR! Paris sin moteuke avsluttes i tradisjon tro med Chanel sine ærverdige motevisninger. Etter en uke i Paris kan jeg med hånden på hjerte si at dette er en opptur uten like. Jeg går med sommerfugler i magen dager før visningen og gleder meg til å se Chanels nye kolleksjoner, men også deres fantastiske visningsarenaer, som alltid er oppsiktsvekkende. Når man tror de har gjort alt, så klarer de å overgå seg selv og overraske sesong etter sesong.

– Dagen før selve visningen var det duket for shoot med styling fra Chanel som jeg fikk kle meg i fra topp til tå. Vesker, sko og accessoirer med de doble C-ene florerte på rommet mitt, og der og da jeg følte meg bokstavelig talt som en prinsesse i en drøm. Jeg fikk selv velge styling og sette sammen antrekk og her ser dere en smakebit fra “behind the scenes”. Gleder meg til å vise dere resultatet i desember!

– Etter at vi var ferdig med fotoopptaket var det tid før lunsj sammen med Chanel-jentene og Kine B. Hartz, selveste sjefredaktøren i Costume. Etter et rask måltid og et glass vin sto “fitting” på agenden - Stine fra Chanel og jeg rushet avgårde til hovedkontoret til Chanel på Rue Cambon hvor et team og resten av jentene ventet på oss. Her var sko, vesker og tilbehør gjort klart for utlån (nok en drøm å ta del i).

– Deretter gikk turen videre innover i lokalet, opp noen trapper, forbi ulike fotostudioer, systuer og kontorplasser. Og plutselig sto vi der; foran den historiske trappen til Mademoiselle Chanel. Nå skulle jeg få lov til å være med på en guidet tur i leiligheten hennes, hvor jeg dessverre ikke fikk lov til å ta bilder, men kan love dere at det var en fantastisk opplevelse. Det var som om man kunne føle og kjenne på all historien i veggene.

VISNINGSTID! Og så var den store dagen her. Invitasjonen var levert på forhånd og jeg gjettet raskt riktig om at visningsarenaer i Grand Palais skulle være dekket av sand. Men, at det skulle være hav, bølger og en følelse av at du var et helt annet sted enn Paris hadde jeg aldri sett for meg.

© Anna Stokland

– Modellene gikk barbent den ene vakrere enn den andre nedover catwalken iført stråhatter og -bagger, løstsittende kjoler, de ikoniske tweed-draktene, badetøy, sporty sykkeshortser, denim, osv. Karl Lagerfeld skuffet heller ikke med detaljene denne gangen - smykker og belter med logo og perler, vesker formet som skjell og badeballer, og accessoirer i håndklematerialer. Feminint, lekent og ungt!

– Etter visningen fikk jeg være med Chanel-teamet til La Maison Lesage hvor deler av håndarbeidet til Chanel gjøres. Vi fikk blant annet se hvordan paljettjakken på bildet ble til steg for steg. Et håndverk jeg aldri har sett maken til, og en dedikasjon som ikke vokser på trær hos ansatte. Bare broderiene på jakken tar rundt 800 timer!

– Skissene dere ser fra La Maison Lesage er faktisk skissert av selveste Karl Lagerfeld (originale), stoffprøvene ved siden av er produsert på La Maison Lesage og bilde vister resultatet fra catwalken samme dag.

– Camiellasene var til og med håndlaget og vi fikk se prosessen fra start til slutt.