© Marie Noreger

Days Like This med nytt konsept

Varners butikkjede finner gamle skatter i arkivet, og lager nytt liv i de gamle kolleksjonene

Med smoothie-boller, friske juicer og artisten Alida med live-opptreden startet vi morgenen med Days Like This i Oslo. I dag lanserer butikkjeden sitt splitter nye konsept, The Archives.

  • Med The Archives får produktene et nytt liv og en lengre levetid. I tillegg blir de sett på med nye øyne, noe som er gull, starter Linda Refvik, som er administrerende direktør.

Rundt i butikken er mannekenger stilt ut med kolleksjoner fra 2013 og frem til i dag. Ved første øyekast kunne det vært en kolleksjon som landet i butikk i går, men når Linda innrømmer at det faktisk er gamle kolleksjoner er det så man får bakoversveis. Brente toner, strikk, dressjakker, trench coats, denim og skinnbukser. Alle plaggene er like fine og like trendy den dag i dag - og ser ut som de kommer rett fra det ferske trendbildet mange liker å kopiere.

  • Ideen kom fra endringsprosessen som hele bransjen er gjennom. I det har vi lært våre kunder å kjenne, og jeg føler vi imøtekommer de med dette prosjektet. En del av strategien er også å bidra til et bedre miljø og at industrien faktisk tar ansvar, fortsetter Linda.

Fikk du med deg: Dette er det danske klesmerket alle kjendisene elsker

Marie Noreger

I samarbeid med noen av Norges største Influencers har hver og en fått style 7 ulike dukker med sine favoritter fra Days Like This sitt arkiv. Silje Pedersen har gått for sine basefavoritter som skinnjakken og blazeren, Line Langmo har forelsket seg i rosa og den feminine silhuetten, Celine Aagaard har gått for lag-på-lag og brente toner - og Janka Polliani har lagt elsk på rødtonen, som fortsatt er i trendbildet. Tilsammen har jentene utviklet en utstilling i butikken, som kundene kan hente inspirasjon fra.

  • Jeg forelsket meg i en pudderrosa velvet-dress som jeg ønsker å kle meg i denne sesongen - og de kommende årstidene. Jeg valgte antrekkene ut i fra hva jeg selv kunne kledd meg i. Det ble mest hverdagsantrekk da det dessverre er flest av hverdagene, sier blogger, forfatter og stylist Line Langmo.

Les også: Dette er sesongens mest hypede veske

Dukkene hennes bærer preg av både tidløse og klassiske silhuetter, samt iøynefallende detaljer som skjerf og fokus på midjen.

  • Jeg er glad i antrekk som fungerer til både hverdagen og på fest. Ved hjelp av et par sko kan man lett style seg både ned og opp. I stylingen min har jeg brukt like plagg flere ganger. Man har ikke nye antrekk hver dag, så det gjelder å mikse og kombinere det man har, sier hun.

Har du noen plagg du alltid faller tilbake på?

  • Jeg blir aldri lei skinntightsen, trench coaten og en klassisk blazer. Det er plagg som jeg alltid må ha i skapet. Et belte i livet er også noe jeg alltid kan dra frem, år etter år uavhengig om det er trendy eller ikke.

Kreativt univers med fokus på bærekraft

I butikken vil kundene får tilbud om å få sydd om, reparert og passformjustert plagg av en syerske. Denim for eksempel, har en vane å ikke sitte perfekt. Med butikkens nye system kan du enkelt legge opp, eller sy om buksen slik at den blir favoritten i skapet.

The Archives har nemlig inngått et samarbeid med sygruppa Kulmis som er den del av Tøyen Unlimited (www.toyenunlimited.no) og prosjektet Områdeløft Grønland.

– Når næringslivet finner løsninger som er lønnsomme, bra for planeten og samtidig gir nye muligheter til beboerne i nabolaget, blir det en formidabel vinn-vinn-situasjon. Vi setter stor pris på at The Archives by Days Like This gir oss muligheten til å tenke nytt om veier inn i arbeid og samfunnet, sier Sara Prosser, prosjektansvarlig i Kulmis/Områdeløft Grønland.

Så du denne? 7 klokker til hverdagsantrekket