Det beste av skandinavisk design

Alle vil ha en bit av nordisk design om dagen. Vi velger å tro at det er kvalitet, originalitet og den eksentriske miksen som ligger bak. Her er våre favoritter fra Oslo, Stockholm og København.

Det beste fra Skandinavia BY TIMO
1 / 19

BY TIMO

Florlett, fantastisk og fargerikt - byTiMo byr alltid på romantikk, og denne sesongen var intet unntak. Med Oslo Ladegård i bakgrunnen, viste modellene hva byTiMo har å by på mot lysere tider i en idyllisk hage. Ikke overraskende var det kjolene som fikk mest oppmerksomhet, og vi kan ikke annet enn å glede oss til varmegrader og en årstid fylt med duse paletter, blonder og fotside gevanter.

Det beste fra Skandinavia HOLZWEILER
2 / 19

HOLZWEILER

Erindring av norsk sommer og rørende diktopplesning fra Alexander Fallo preget visningen til Holzweiler i København. ”Kolleksjonen gir total mening”, skriver amerikanske Vogue, og vi kunne ikke være mer enige. Antrekkene gir oss lyst til å tilbringe den kommende sommeren i store blomsterenger, foran et bål i skogen eller sammen med en vennegjeng på en hytte langt vekk fra den travle hverdagen. Det som en gang startet med et skjerf har utviklet seg til å bli et fullverdig moteunivers samt kolleksjoner med internasjonalt preg – og denne sesongen sto praktiske klær i fokus.

Holzweiler har laget en unik kolleksjonsfilm for vår/sommer 2019, se den her!

Det beste fra Skandinavia ENVELOPE 1979
3 / 19

ENVELOPE 1979

Skandinavisk minimalisme møter middelhavsbohemen når Envelope 1979 presenterer sin aller første vårkolleksjon. Med tidligere sjefredaktør og influenser, Celine Aagaard som kreativ leder er det ikke rart at den nyutsprungne merkevaren har fått fart i seilene. Bærekraftig, elegant og med anvendbare snitt – kommer dette klesmerket på et perfekt tidspunkt, og fyller et tomrom i det norske markedet. Vi gleder oss allerede til å vandre rundt i silkekjoler, tøyvesker og lune strikkeplagg denne sommeren.

Det beste fra Skandinavia GANNI
4 / 19

GANNI

Ganni klarer alltid å overraske oss med sine catwalkshow, og er en av de få kommersielle merkevarene som virkelig utfordrer seg selv. I år er det nomaden som står i fokus hos det danske it-merket hvor Ditte Reffstrup har det kreative ansvaret. Tursko, allværsjakker, bøttehatter, ryggsekker og sporty shorts ble vist på catwalken under Copenhagen Fashion Week. Vi hopper mer enn gjerne på den sporty tendensen og elsker hvordan fjellklærreferansene fremstår som både kule og stilsikre hos Ganni denne våren.

Ganni har laget sesongens nye IT-kjole, igjen!

Det beste fra Skandinavia SAKS POTTS
5 / 19

SAKS POTTS

Designduoen Cathrine Saks og Barbara Potts har ikke mange år på baken, men har allerede tatt moteverdenen med storm. Både Leandra Medine bak bloggen Manrepeller og Kim Kardashian (som blant annet har spesialbestilt egne klær til datteren North West fra Saks Potts) er blitt ihuga fans. Det lekne designet er et frisk pust i Skandinavias minimalistiske univers. Glitter, glam og kule fargekombinasjoner kjennetegner jentenes merkevare og signatur.

Det beste fra Skandinavia TOTÊME
6 / 19

TOTÊME

Du får lyst til å kaste deg på første fly mot sydligere strøk så fort du får et glimt av Elin Klings vårunivers. Klærne er både romslige, bekvemme og bærer preg av minimalistisk luksus. Denne sesongen viser Totême for første gang mønster, noe som virkelig faller i smak. Er du glad i klassiske silhuetter og bedagelige baseplagg snakker den svenske merkevaren direkte til deg.

Det beste fra Skandinavia PIA TJELTA
7 / 19

PIA TJELTA

Nedre Slottsgate var fylt til randen, av både presse og forbipasserende, da Pia Tjelta viste kolleksjonen sin, som kom med et sterkt feministisk budskap. På den brosteinsbelagte gaten spaserte blant andre Synnøve Skarbø, Marian Saastad Ottesen og Pias egne barn til lyden av Silya Nymoen og hennes band – som spilte og sang på toppen av et lasteplan. I år er kolleksjonen inspirert av den glamorøse rivieraen blandet med 70-tallet. Pia er opptatt av at kvinner skal føle seg frie i plaggene hennes, og vi gleder oss til å gå i hennes vakre kjoler denne sommeren.

Bilder fra hele kolleksjonen finner du her!

Det beste fra Skandinavia ROTATE BIRGER CHRISTENSEN
8 / 19

ROTATE BIRGER CHRISTENSEN

Instagram har vært en stor del av markedsføringen til ROTATE Birger Christensen, noe som er grunnen til at du garantert har lagt merke til de florlette, romantiske, detaljrike og sexy kjolene. De var også en av sesongens debutanter under moteuken i København, signert influenserne Jeanette Madsen og Thora Valdimarsdottir. Duoen har etablert det som kanskje manglet i Norden; nemlig et kjolemerke som spriter opp enhver tilstelning og gir antrekket ditt wow-faktor uansett av hvor du er i verden. Se Rotate Birger Christensens bestselgende kjole her!

Det beste fra Skandinavia MICHAEL OLESTAD
9 / 19

MICHAEL OLESTAD

Michael Olestads selvtitulerte klesmerke har fått et sterkt DNA i løpet av få sesonger. Delikate draperinger, spagettistropper og rå denim dominerte på en av Oslo Runways aller mest spennende visninger. Designeren har på få år klart å gjøre seg bemerket, takket være hans eksperimentelle bruk av materialer, originale sammensetninger og iøynefallende tilbehør.

Det beste fra Skandinavia HAiKW/
10 / 19

HAiKW/

HAiKW/, bestående av Ida Falck Øien og Harald Lunde, gikk seirende ut under Bik Bok Runway Award under moteuken i Oslo. Designerduoen har utmerket seg på den norske motescenen fra dag én med sitt kunstneriske utrykk og fargerike univers. Vinnerkolleksjonen er fylt med ullkvaliteter, detaljrik patch work og en gøyal mønstermiks. HAiKW/ lykkes når de spiller på kultur, historie og norske verdier.

Det beste fra Skandinavia BY MALENE BIRGER
11 / 19

BY MALENE BIRGER

Det var et spent publikum som satt klare da Mathilde Torp Mader viste sin første kolleksjon som sjefdesigner for By Malene Birger. Kolleksjonen handler om at det er flere måter å leve på, som resulterte i feminine snitt, løse materialer og funksjonalitet i alle plaggene. By Malene Birger viste en av sine mest imponerende kolleksjoner på lenge, mye på grunn av den perfekte miksen mellom det røffe, det feminine og det lekne.

Det beste fra Skandinavia FILIPPA K
12 / 19

FILIPPA K

Den røde tråden i Filippa Ks univers har alltid vært minimalistiske snitt og en perfekt passform. Denne sesongen er det work wear som er kjernen i kolleksjonen. Vi har allerede satt flere av plaggene på ønskelisten vår for her var det klassiske trenchcoater og fine sandaler som gjør seg utmerket både på jobb og til fest. Den elegante fargepaletten skaper en helhet som i sum er den perfekte basegarderoben alle kvinner drømmer om.

Det beste fra Skandinavia ATP ATELIER
13 / 19

ATP ATELIER

For aller første gang inviterte ATP Atelier til visning i Stockholm. Vi forelsket oss ved første øyekast, da fotside kjoler, klassiske sandaler og iøynefallende vesker er akkurat det vi trenger denne sommeren. Det er lett å se at Jonas Clason og Maj-La Pizzelli har hentet inspirasjonen sin fra en liten havneby sør i Italia. Det er også her de ikoniske skinnsandlene og de praktiske veskene blir produsert. ATP Atelier har virkelig skjønt hvordan feriegarderoben skal se ut, og vi gleder oss til å ta den i bruk.

Det beste fra Skandinavia BLANCHE
14 / 19

BLANCHE

Mette Fredin og Melissa Bech står bak et av Danmarks aller nyeste klesmerker. Duoen startet med denim, og dette materialet er noe som fortsatt binder kolleksjonene sammen. Med verden som referanse viste de en tilbakelent men samtidig dynamisk kolleksjon, der mangfold sto i sentrum. Vi liker hvordan BLANCHE representerer en form for tidløse klær, som har fokus på gode kvaliteter og som er designet for kvinner som tør litt mer på når det kommer til stil.

Det beste fra Skandinavia LITTLE LIFFNER
15 / 19

LITTLE LIFFNER

Little Liffner ble lansert i 2012, og er et fint tilskudd til den svenske motejungelen. Paulina Liffler ønsket seg et tilbehørsmerke som ikke var avhengig av en synlig logo, og det er akkurat dette som kjennetegner de klassiske veskene deres. Vi falt pladask for de duse pastelltonene denne sesongen og alle de dekorative detaljene. Kolleksjonen heter ”Going places”, og vi fikk definitivt lyst til å spasere av gårde med en av disse veskene på armen.

Det beste fra Skandinavia RODEBJER
16 / 19

RODEBJER

Etter mange år på Manhattan i New York har designeren Carin Rodebjer flyttet hjem til Stockholm. Denne sesongen viste hun sin vakre og vårlige kolleksjon i København, hvor hun valgte bort catwalken til fordel for en leilighet. Den hadde hun fylt med modeller kledd i en svært ettertraktet og stilsikker kolleksjon. Blomsterprint, vevde materialer og feminine snitt a la 70-tallet imponerte. Dette er en kolleksjon som kan brukes til enhver anledning hvor du ønsker å føle deg både feminin og powerful.

Det beste fra Skandinavia MOIRÈ
17 / 19

MOIRÈ

Moirè ble lansert i 2016, og er en miks av det maksimalistiske og det minimalistiske. Med tidløse snitt, fokus på håndverk og intrikate detaljer viste Moirè en inspirerende visning på Nasjonalmuseet. Kolleksjonen besto av plagg man vanligvis savner i garderoben, som statement-kåpen, det perfekte silkeskjørtet og volangblusen som oser romantikk. Det relativt nyetablerte klesmerket gir den norske motebransjen krydder i hverdagen, noe vi kan like.

Det beste fra Skandinavia DAGMAR
18 / 19

DAGMAR

De tre søstrene bak Dagmar har utmerket seg de siste sesongene, særlig med tanke på den tydelige bærekraftmodellen de har valgt å satse på. Deres nyeste kolleksjon heter ”The Country Club”, og bærer preg av en selvstendig kvinne med øye for detaljer. Kule draperinger, vakre volanger og dressjakker med brede skuldre er bare noen av grunnene til at vi vil kle oss i Dagmar denne våren. Vi elsker balansen mellom den frie og det litt mer konservative.

Det beste fra Skandinavia STINE GOYA
19 / 19

STINE GOYA

Stine Goya er kjent for sin sterke fargebruk og sitt lekne univers. Visningene hennes er alltid et høydepunkt under moteuken – og et friskt pust uavhengig sesong. Denne kolleksjonen er inspirert av den italienske arkitekten og designeren Renzo Mongiaridino, og bærer preg av teatralske kostymer, håndverk og kreative silhuetter – for ikke å snakke om referansene til den romantiske siden hans. Brent oransje, gul og gråblå er tonene som stiller sterkest, og som vi gleder oss til å ta i bruk.