Dette er den nye it-modellen
© Getty Images/Jørgen Gomnes

Dette er den nye it-modellen

Norske Signe Veiteberg er motebransjens store snakkis. – Hun minner om de store supermodellene fra 80-tallet, sier Eivor Øvrebø.

– Signe har en «look» som er spesiell. Hun minner om de store supermodellene fra 80-tallet, sier Eivor Øvrebø til Costume, 'modellmamma' og eier av Team Models.

– I tillegg er hun en fantastisk jente- og modell, forteller hun.

Den norske modellen Signe Veiteberg (17) har allerede fått god medfart i den norske motebransjen. Costume var så heldig å få lage modellens første magasin-cover i mars, der hun poserer med en due i hånden. Signe har allerede landet flere store jobber i Skandinavia, blant annet som kampanjemodell for Holzweiler.

Det tok ikke lange stunden før hun ble booket til Pradas visning under moteuken i Milano, der hun debuterte denne sesongen. Under moteuken i Paris avsluttet hun det spektakulære showet til luksusgiganten Louis Vuitton i går kveld - iført blå transparente bukser, joggesko og en feminin bluse. Signe er den første norske modellen som noen gang avslutter showet for den anerkjente Nicolas Ghesquière, som er sjefsdesigner for motehuset.

Signe tar likevel på seg kun utvalgte oppdrag, da hun fortsatt går på skole.

– Hun skal nå konsentrere seg om skolen, og derfor jobbe minimalt, forteller Eivor.

Leste du: Se Signes første show i Milano her

Fra mars-serien vår med vakre Signe. Foto: Renate Torseth, Styling: Anette Von Osten, Hår og makeup: Jens J Wiker

Signe for Louis Vuitton

© Getty Images

Etter visningen i Paris skrev Signe på sin private Instagram-profil:

"💙Louis Vuitton💙 I am so lucky to..This is surreal..Nothing I can say is really sufficient to explain what I'm feeling, but thank you so much @louisvuitton for letting me close your beautiful show!"

– Hvis Signe fortsatt vil jobbe som modell når hun er ferdig med skolen, ser fremtiden lys ut. Men alt kan skje…. i begge retninger, sier Eivor fra Team Models.

Visningen til Louis Vuitton fant sted i Royal Palace, som er et av verdens mest travle og populære museum i Paris. Kolleksjonen til Nicolas Ghesquière var denne sesongen inspirert av en reise i tid. Fortid møter fremtid - samtidig som vi kunne se tydelige referanser til dagens motebilde.

© Louis Vuitton
© Louis Vuitton

Nicolas har også hentet inspirasjon fra1800-tallet etter et besøk på Met Museum i New York. Brokademønster, tunge stoffer og mørke toner ble brukt på samtlige antrekk. For å dra linjer til dagens trendbilde, ble det brukt sneakers i forskjellige fargekombinasjoner, kombinert med metalliske stoffer for å poengtere fremtiden. Sneakers er uten tvil sesongens aller mest trendy sko, og skal nå styles med glitter, blomsterprint og hvite blonder.

Favorittlooken vår var uten tvil Signes antrekk, men vi ønsker oss i tillegg de rosa pastellplaggene og de runde slangeskinnsveskene.