© Getty Images og Instagram

DETTE ER INSTAGRAM-TRENDENE SOM GJELDER NÅ

Dressjakke, bling og fete joggesko - dette er trendene du ikke kommer unna på Instagram i år!

8. desember 2017 av Alexandra Sætran

Instagram handler ikke bare om å dele bilder fra de perfekte øyeblikkene i hverdagen - det er også det perfekte stedet for å lete etter trender, shoppinginspirasjon og et sted hvor man kan lete etter den perfekte ytterjakken til den kommende årstiden. Vi har snoket på profilene til it-jentene i Skandinavia, skjønnhetsguruer og motepersonligheter og plukket ut de 5 største Instagram-trendene denne sesongen.

Leste du: Dette er Instagram-trendene for sommeren

© Darja Barannik

Den klassiske dressjakken

Du kommer ikke unna dressjakken i år, enten om det er pluss- eller minusgrader. Jakken dukket opp hos samtlige designere under moteuken, og havnet raskt over skuldrene til it-jentene. Jakkemodellen passer til absolutt alle, uansett stil. Velg et materiale du liker, og en farge som passer resten av basegarderoben din.

Mørkeblå klassisk blazer fra Isabel Marant, 6.890 kroner
Blazer i cordfløyel fra Mango, 1.199 kroner

© Jessica Hart og Jessica Alba

Øyemaske-trenden

Beautytrendene fra korea er blitt en verdenshit, og de fleste som liker selfier liker også å forevige øyeblikket der man skjulder mørke ringer under øyne - iført øyepads i gull. Modeller, it-jenter og skuespillere - alle elsker trenden da den kan utføres når som helst på under 10 minutter. I tillegg kan du få den til en billig penge!

Pads fra Chanel, 1.160 kroner
Pads fra Kocostar i boks, 219 kroner
Pads fra Patchology, 127 kroner

© Tine Andrea Storløs og Trine Kjær

Pyntespenner til håret

Den siste tiden har influencerne gått amok når det kommer til hårpynt. Trenden fra 90-tallet er endelig tilbake, og kommer i utallige varianter og fargekombinasjoner. Plastspenner er også blitt en favoritt, som kommer i ulike neontoner og mønster. Vil du kjøre den klassiske stilen så er det best å gå for en minimalistisk spenne i metall - kanskje en i 24k gull?

Hårspenne i 24k gull fra Alighieri, 1.790 kroner
Hårspenner i 2-pack fra Glitter, 129 kroner
Hårspennder i 4-pack fra Accessories, 90 kroner

Chunky sneakers

Go big or go home: De største mote- og sportshusene har denne sesongen designet sneakers i XL-form. Influenceren Annabel Rosendahl har investert i et par fra Balenciaga, men du kan få modellene hakket billigere om du går for Nike eller Adidas. Skoene piffer garantert opp antrekket ditt, og i tillegg er de sesongens mest behagelige trend. 

Sneakers fra Vetements x Rebook, 6.300 kroner 
Sneakers fra Nike, 1.799 kroner

© Pernille Teisbæk

Deilig strikk

Ingen vintersesong uten en deilig strikk!
Butikkene bugner over med deilige strikkeplagg, og det er ikke noe stor overraskelse at det er den flatterende Ganni-genseren som har fått it-stempelet denne sesongen. Prisen lyder på 4.000 kroner, noe ikke alle har råd til, men man kan også finne rimeligere varianter, som hos Zalando, Lindex og H&M. Vi anbefaler likevel og sjekke hva genseren er laget av. Både kashmir, ull og mohairmiks er gull nå som temperaturen synker. God shopping!

Beige genser fra Lindex, 349 kroner
Blå strikk i mohair-blend fra H&M, 799 kroner
Burgunder strikk med feminine detaljer fra SEA, 3.995 kroner

Kanskje du også er interessert i...