- Dette er min beste investering noensinne!

Nei, det er ikke pysjamasen Annette sikter til. Få motebloggerens beste kameratips her!

Annonsørinnhold skrevet av Annette Haga:

Siden 2014 har PEN-kameraet til Olympus vært min faste følgesvenn og jeg har så mye positivt å si om det. Men etter å ha brukt det i årevis kjente jeg at det var på tide å oppgradere til en ny modell, og valget mitt falt til slutt på Olympus E-M10 Mark III. Det er det nyeste kameraet i OM-D-serien og modellen har allerede vunnet en pris etter lanseringen i høst!

Jeg elsker å ta bilder både i hverdagen og på reise, og nå som jeg er gravid og går inn i en ny fase i livet blir det enda viktigere å dokumentere de minneverdige øyeblikkene i livet. Og nå har jeg funnet den perfekte kombinasjonen mellom det enkle og avanserte!

Kameraet skiller seg ikke så altfor mye designmessig fra PEN-modellen som jeg er vant med, men det har SÅ mange flere nyttige funksjoner! Dessuten elsker jeg at alle linsene jeg har fra tidligere (45mm-objektivet er favoritten) også kan brukes på kameraet.

Les også: Tørr og sensitiv hud? Her er redningen!

Slik tar du proffe bilder - enkelt

Alle de forholdsprogrammerte innstillingene gjør at kameraet er utrolig brukervennlig - og du trenger ikke ha tidligere erfaring med foto for å bruke det. I tillegg til autofunksjonene er det nemlig et genialt program som heter AP - Advanced Photo Mode, som lar deg ta bilder man ellers måtte hatt inngående kunnskap innen fotografering for å kunne ta..

Jeg kan derfor uten problem gi kameraet videre til mannen min (som ikke er like erfaren med kameraer) og være trygg på at bildene blir bra.

SCENE-innstillingen er dessuten perfekt for å ta bilder av barn! Uansett om det er barn i bevegelse og aktivitet, vanskelig lysforhold eller man skal ta bilder av detaljer som en bitteliten babyhånd. Kameraet stiller da selv inn optimal blender, lukker og eksponering - sånn at du slipper å måtte prøve deg frem og risikere å ende opp med ubrukelige bilder.

Jeg har allerede blitt utrolig glad i dette kameraet, og jeg synes faktisk det er en like viktig investering som en barnevogn eller bilsete.. Jeg vil jo naturligvis dokumentere det største i livet og være sikker på at bildene jeg tar blir fine og verdifulle, ettersom jeg skal ta vare på dem resten av livet.

Bilder med mobilen kan fungere ok på Instagram synes jeg, men ikke til forstørrelser eller i fotoalbum!

Og det jeg liker så godt - som jeg også elsket med Olympus PEN - er den enkle touch-skjermen og at kameraet har innebygget wifi, slik at man trådløst kan overføre bildene til mobilen og/eller bruke Olympus-appen sin selvutløser. Den siste funksjonen bruker jeg hele tiden - enten til å ta fellesbilder av hele familien eller gravidbilder hjemme.

Lydløs knipsing

En annen funksjon som er HELT genial - og som jeg har savnet - er muligheten til å ta bilder uten at kameraet lager lyd.

Silent-funksjonen til kameraet bruker nemlig en elektronisk lukker som gjør det helt lydløst, noe som er nyttig i mange settinger der du ikke ønsker at alle rundt deg skal høre at du knipser rundt. En kjempefin funksjon om man vil ta bilder av sovende barn, for eksempel <3

I motsetning til E-PL8 (som jeg hadde fra tidligere), så har kameraet 4k video og 5-akses bildestabilisering, noe som gir enda bedre kvalitet når du filmer. Blitzen er dessuten innebygget, og du har mange flere knapper å programmere. Den enkle short cut-knappen lar deg enkelt endre på innstillingene på AP/SCENE, noe som gjør det enda mer praktisk å bruke.

Få 20% rabatt!

Jeg kan absolutt anbefale dette kameraet på det varmeste! Og akkurat nå kan du få hele 20% rabatt både på E-M10 Mark III (både som kamerahus alene eller ved kjøp av et kit) på Olympus.no.

Rabattkoden AnnetteHaga er gyldig frem til 31.12.2017, så det er kanskje noe å sette på ønskelisten til jul (eller gi til seg selv som en liten førjulsgave)? Rabatten trekkes av i kassen ved betaling! Obs: viktig å få med både store og små bokstaver når du taster inn koden.

Du finner Olympus E-M10 Mark III her!