Dette er øredobbene alle snakker om!

Smykkedesigner Erica Mathiesen velger å gå en annen vei enn den minimalistiske strømmen. Det har kundene hennes satt pris på!

  • Jeg synes det er kjempegøy å se smykkene mine på kjendiser, men det er
    morsommere å se de på vanlige folk i gata. Jeg blir jo helt over excited... de er jo som mine små barn.

Erica Mathiesen lanserte sitt selvtitulerte smykkemerke 'Miss Mathiesen' for et år siden. Siden den gang har det iøynefallende og fargerike designet hennes fått mye oppmerksomhet, særlig på Instagram. Både Maria Mena, it-jenter som Line Langmo og Darja Barannik og modell Sophia Lie har allerede omfavnet smykkene.

Skandinavia er kjent for det minimalistiske - og i lang, lang tid er det denne kategorien som har preget motebildet. Ringene skal nesten ikke synes på fingrene, og øredobbene har vært små som knappnåler. Nå er trenden er i ferd med å snu.

Erica Mathiesen er 32 år gammel, er mamma til lille Alba og bor på St Hanshaugen i Oslo. Hun er utdannet journalist og har en mastergrad i samtidskunst. I løpet av få år har hun rukket å bo i både Mexico, London og Frankrike - og det er her hun har hentet inspirasjon fra.

  • Alt er veldig etnisk inspirert. For øyeblikket er det øredobbene som selger mest, de er både store, fargerike og gullbelagte. Nå skal jeg utvide repertoaret sakte men sikkert.

Erica forteller at alle smykkene er laget for hånd i små studioer i Karachi, Pakistan og Jaipur og India.

  • Noe designer jeg selv, mens andre ting kjøper jeg rett fra smykkestudioene. Det er litt av en prosess å få ting til å bli som man har sett for seg, noe som resulterer i at jeg ofte må gå mange runder med designerne. Jeg tar med meg lærdommen videre. Alle feilene har gjort så jeg har blitt hardhudet, sier hun.

Så du denne: Nå er det dette smykket som gjelder

Erica og hennes datter, Alba

  • Jeg har alltid vært i overkant opptatt av smykker, og har handlet med meg skatter fra mine reiser rundt omkring i verden. Jeg har alltid fått komplimenter for smykkene mine, så jeg tenkte 'hvorfor ikke prøve å lage en business av ting jeg elsker selv'.

Designeren innrømmer at hun alltid har vært en maksimalist, noe som synes godt på designet.

  • More is more! Jeg er veldig inspirert av gamle smykker og antikviteter - og elsker vintagesmykker. Stilen min har vel gått mer i den retningen, sier Erica.

Responsen har vært overveldende, i følge designeren, noe som gjør at hun synes det er stas å holde på med dette i lille Norge.

  • Jeg begynte jo i det små ,og testet ut på venner og bekjente. Øredobbene gikk fort unna, så det ble bare så jeg fortsatte uten å planlegge noe mer enn det. Jeg har et kreativt hode og elsker å komme opp med nye ideer - så dette er bare begynnelsen, avslutter smykkedesigneren.

    Smykkene til Erica kan kjøpes på MagMaLou på Frogner, og på nettsiden hennes.