© Anna Stokland

Gucci sier nei til pels

Denne uken kunngjorde Gucci at de tar avstand fra pels. - Teknologien tilsier at det ikke er nødvendig, sier direktøren.

Nok et motehus stiller seg kritiske til pelsindustrien - og vi kunne ikke fått en bedre nyhet. Denne uken kunngjorde motehuset Gucci at de nå tar avstand fra pels. Under et seminar i går uttalte direktøren, Marco Bizzarri, at både han og den kreative direktøren Alessandro Michele lenge har diskutert om pels er nødvendig eller ikke. Motehuset slutter nå å produsere pels i kolleksjonene sine til neste sesong.

– Teknologien tilsier at det ikke er nødvendig. Alternativene er også luksuriøse, så det er rett og slett ikke noe poeng å bruke pels. Gucci er såpass synlig i dag, noe vi må utnytte, har direktøren uttalt.

Per dags dato produserer motehuset både jakker og sko av mink og sau, men Guccis politiske kunngjøring innebærer at motehuset tar avstand fra både mink, rev, kanin og vaskebjørn - og alle andre arter som lider eller blir holdt i fangenskap på ulovlig måte.

Bizzarri oppfordrer nå flere store motehus til å hoppe på den populære fur-free-fur trenden som både de selv og blant annet Stella McCartney for lengst har påbegynt.

Leste du: Gucci lanserer interiørkolleksjon