Her er den fineste utringningen til din kroppstype
© Anna Stokland

Her er den fineste utringningen til din kroppstype

V-hals, høy hals, off-shoulder eller båthals? Vi guider deg gjennom forskjellige utringninger så du finner den som er passer best til deg.

Et av de viktigste stiltipsene som finnes, er å la kroppstypen påvirke klesvalget ditt. Alt kler dessverre ikke alle, og derfor burde du finne de silhuettene som fremhever det du er mest fornøyd med.

Utringningen på toppen eller kjolen kan bidra til å få det vakreste frem i deg. Men hvilken skal du velge? Vi går gjennom de fem mest klassiske utringningene her.

V-hals

Den klassiske V-halsen kler de fleste, da formen får ansiktet til å virke smalere, flytter fokus fra magen og gjør overkroppen mindre kompakt.

Hvis du har en kort hals kan det lønne seg for deg å gå med V-hals, da den dype utskjæringen gir illusjonen av en lengre hals.

V-utringningen er også et godt valg hvis du har brede hofter, da silhuetten gir et inntrykk av bredere skuldre, og dermed skaper en god harmoni.

Usikker på hvilken leppestift du kler best? Vi har svaret til deg her!

Høy hals

Drømmer du om å tilføre noen ekstra centimetre til høyden din, skal du gå etter en høy hals, da designet forlenger figuren din. Hvis du derimot ikke vil virke høyere, bør du styre unna høyhalseren og heller gå for en av de andre fire utskjæringene.

Båthals

En båthals kan være et godt valg hvis du vil skape en illusjon av bredere skuldre. Derfor er en topp med båthals et godt valg til en pæreformet figur, da den skaper en god balanse mellom skuldre og hofter.

Hvis du derimot har brede skuldre og en mindre underkropp, vil båthalsen få figuren din til at virke mere maskulin.

Off-shoulder

Motsatt av hva mange tror, så fungerer off-shoulder både til smale og brede skuldre. Men snittet er ikke velegnet hvis du har en stor byste, da det vil få deg til å virke enda større oventil.

Ønsker du deg fine negler? Her er alt du skal vite om shellac!

Rund hals

Den runde utringningen kommer i mange varianter: Den kan både sitte helt oppe ved halsen, være dyp eller skjære midt imellom. Hvis du har en lang hals, skal du gå for en rund utringning som sitter tett på halsen, da den vil dele opp halsen og overkroppen.

Er du utstyrt med en stor byste, kan det lønne seg å unngå den runde utringningen som slutter nærme på halsen, da den vil få din barm til at virke mye større.

En rund utringning som kutter rett under kravebenene er et klassisk valg, som kler de fleste.