Her er den fineste utringningen til din kroppstype

V-hals, høy hals, off-shoulder eller båthals? Vi guider deg gjennom forskjellige utringninger så du finner den som er passer best til deg.

Et av de viktigste stiltipsene som finnes, er å la kroppstypen påvirke klesvalget ditt. Heldigvis finnes det ulike snitt og fasonger som komplementerer alle mulige kroppstyper og former, og derfor kan du finne de silhuettene som fremhever det du er mest fornøyd med.

Utringningen på toppen eller kjolen kan bidra til å få det vakreste frem i deg. Men hvilken skal du velge? Vi går gjennom de fem mest klassiske utringningene her.

V-hals

Den klassiske V-halsen kler de fleste, da snittet gir ansiktet en mer oval form og flytter fokus fra mageregionen samtidig som den gir overkroppen et mindre kompakt og elegant uttrykk.

Hvis du har en kort hals kan det lønne seg for deg å gå med V-hals, da den dype utskjæringen gir illusjonen av en lengre hals.

V-utringningen er også et godt valg hvis du har brede hofter, da silhuetten gir et inntrykk av bredere skuldre, og dermed skaper en god balanse og harmoni.

Usikker på hvilken leppestift du kler best? Vi har svaret til deg her!

Høy hals

Drømmer du om å tilføre noen ekstra centimetre til høyden din, skal du gå etter en høy hals, da designet forlenger figuren din. Hvis du derimot ikke vil virke høyere, bør du styre unna høyhalseren og heller gå for en av de andre fire utskjæringene.

Båthals

En båthals kan være et godt valg hvis du vil skape en illusjon av bredere skuldre. Derfor er en topp med båthals et godt valg til en pæreformet figur, da den skaper en god balanse mellom skuldre og hofter.

Vær oppmerksom på at en båthals kan gi et mer maskulint uttrykk, og passer ikke nødvendigvis like godt dersom du ønsker å flytte fokuset vekk fra overkroppen.

Off-shoulder

Motsatt av hva mange tror, så fungerer off-shoulder både til smale og brede skuldre og vil skape et vakkert blikkfang mot overkroppen. Vær oppmerksom på at off-shoulder vil fremheve overkroppen, og snittet er, i likehet med båthalsen, derfor ikke det mest optimale dersom du ønsker å fjerne fokuset fra bysten og skuldrene.

Ønsker du deg fine negler? Her er alt du skal vite om shellac!

Rund hals

Den runde utringningen kommer i mange varianter: Den kan både sitte helt oppe ved halsen, være dyp eller skjære midt imellom. Hvis du har en lang hals, skal du gå for en rund utringning som sitter tett på halsen, da den vil dele opp halsen og overkroppen.

Har du en stor byste kan det lønne seg å gå for en hals som sitter litt lavere ned på brystet, da det vil skape en harmonisk balanse mellom ansikt og mage-bryst-regionen.

En rund utringning som kutter rett under kravebenene er et klassisk valg, som kler de fleste.