shellac gir pen og holdbar neglelakk
© Anna Stokland

Shellac: Alt du skal vite om den holdbare neglelakken

Hvordan legges shellac, og hvordan får man shellac av? Vi gir deg alle tips og triks på veien til flotte negler med den holdbar shellac neglelakken.

De sier at hender er noe av det første man legger merke til hos andre. Dersom du skal ta flere nye bekjentskaper i hånden i løpet av dagen er det godt å vite at neglene er velstelt.

Derfor er det flere norske kvinner som velger å fikse neglene sine hos profesjonelle. Det kan sikre fine og velpleide negler i opp til 14 dager.

Vi gir deg en oversikt over trenden som gjør skjønnhetsrutinene lettere - og neglene penere.

Hva er shellac?

Shellac, eller shellak, er en blanding av holdbarheten fra en gelé-negl og en vanlig neglelakk som du selv har hjemme. Shellac er et beskyttet varemerke som tilhører firmaet CND (Creative Nail Design). Shellac legges av en negleteknikker som en normal lakk, men etter hvert lag skal lakken herdes under en led-lampe. Forskjellen på shellac og normal neglelakk er at shellac ikke kan lufttørkes. Den skal herdes, og det er akkurat det som gir den gode holdbarheten.

Det finnes like mange farger av Shellac CND som vanlig neglelakk. Shellac krakelerer ikke, og vil heller ikke bli risset eller miste den glansfulle overflaten før det er gått to til tre uker.

Har du fått med deg høstens neglelakkfarger? Se de nye neglelakkfargene her!

Få lagt shellac og få holdbar neglelakk uten risser
© Anna Stokland

Hvem kan få lagt shellac?

Alle kan få lagt shellac, men lakken holder best på en tørr negl. Dersom du har veldig sunne negler med et høyt innhold av naturlige oljer kan du oppleve at lakken ikke holder så lenge som antatt.

Psst... Visste du at neglene avslører helsen din?

Slik legges shellac

Først renses neglen og det påføres en dehydrerende veske på neglen. Dette gjør at neglen er helt tørr og klar for videre behandling.

Neglebåndene skubbes opp og eventuelle neglerøtter klippes av. Neglene files til ønsket fasong.

Deretter legges det er klar base coat, som herdes under led-lampen.

Nå er neglen klar for shellac. Det legges ut lag av din foretrukne farge. Begge lag skal herdes under led-lampen.

Det legges et avsluttende lag topcoat, som også skal herdes.

Til sist blir det massert en bløtgjørende olje på neglebåndene dine.

Du står igjen med flott negler de neste 14 dagene.

Hvordan forbereder jeg neglene til shellac-behandling?

Oljer kan som sagt ødelegge neglenes holdbarhet, så hold gjerne fingrene vekk fra oljer og kremer i timene opp til behandlingen. Etter at lakken er lagt kan du bruke produkter som du pleier.

Hvor får jeg lagt shellac?

Shellac skal legges hos en professionel negletekniker. De har spesielle shellac-lakker, led-lampe og kjenner teknikken. Da er du sikker på å få et fint og holdbart resultat. Det finnes mange neglesalonger i hele landet. Det er også flere frisører og skjønnhetsklinikker som tilbyr shellac-behandling.

Les også: 5 vaner som gir sunnere negler

Slik fjerner du shellac selv
© Anna Stokland

Hvordan pleier jeg neglene etter Shellac?

Vær forsiktig når neglene skal renses. Bruk gjerne en myk neglebørste.

Det kan også være en god idé å tilføre fukt til neglebåndene med en negleolje. Du kan for eksempel ha den stående på nattbordet, så husker du å gi neglene pleie før du legger deg.

Kan man legge shellac selv?

Det kan du om du har alt utstyret, men det kan ikke kjøpes i vanlige skjønnhetsbutikker.

Et godt alternativ er Le Mini Macaron sitt gel-lakk sett, som kommer sammen med en liten lampe. Her kan du med litt tålmodighet oppnå fine negler i opp til ti dager.

Hvordan fjerner man Shellac?

Etter to til tre uker vil lakken begynne å skalle litt av, men det er ikke like enkelt å fjerne som vanlig neglelakk. Det beste er å besøke en negleteknikker. De vil pakke hver negl inn i folie sammen med bomullspads som er tilsatt en spesiell shellac fjerner. Etter ti minutter løsnes lakken og kan langsomt masseres av, slik at du unngår å skade neglen.

Det er ikke en god idé å fjerne lakken selv. Du risikerer å slite unødvendig på neglens overflate. Men dersom du selv ønsker å fjerne lakken kan du bruke en vanlig neglelakkfjerner som du heller på en bomullspad og fester på hver negl med folie. La det virke i rundt 20 minutter før du begynner å massere lakken av med fingrene eller en liten trepinne. Husk å være veldig forsiktig når du fjerner shellacen. Plei neglene med olje til sist.