Holzweiler overrasker under moteuken i København

– Etterhvert som verden endrer seg, må vi gjøre det samme, sier Holzweiler om sin nye kampanje

Det har vært mye spenning knyttet til hvordan de skandinaviske motehusene ville presentere vår- og sommerkolleksjonene for neste år under den første moteuken med post-corona restriksjoner. Så langt har vi sett mange interessante og spennende løsninger i form av digitale visninger og utstillinger, i tillegg til mer tradisjonelle catwalk-shows på de mange spennende beliggenhetene København har å tilby.

I går var det Holzweilers tur til å presentere, og trioen bak det suksessfulle merket har gått i en ny og spennende retning. I stedet for å vise den kommende kolleksjonen under moteuken har de gått i en helt annen vei og skapt en kampanje fokusert på et tema som har vært toneangivende for 2020, nemlig aktivisme.

-Vi ønsket å gjøre noe som viste vår støtte til fornyelsen av mote; å utfordre oss selv utover tradisjonelle kampanjenarrativer og skape noe som passer inn i dagens verdensbilde og verdsetter medmenneskelighet over kapital, sier Maria Skappel Holzweiler i en uttalelse.

Måten Holzweiler har valgt å gripe det strategiske skiftet an på, er å skape en kampanje som fokuserer på seks unge aktivister og deres kampsaker som omfatter LGBTQIA+, Black Lives Matter, sosial rettferdighet og miljøaktivisme. Felles for kampforkjemperne er at de ønsker å endre dagens verden og skape en bedre fremtid.

Øverst fra venstre. : Ayisha Siddiqa, Jari Jones, Chi Ossé, Myha´la Herrold, Fiona Jarvis og Ariel Nicholson

© Drew Vickers

-Mote speiler kultur. Med denne kampanjen ønsker vi å bruke vår plattform til å fremme noen unge aktivister som vi beundrer; fremtidens stemmer. Kampanjen handler ikke bare om å plassere disse ekstraordinære ansiktene foran kameraet, men om å virkelig støtte deres ideer og synspunkter, sier Susanne Holzweiler i en pressemelding.

Utover å skape oppmerksomhet omkring aktivistenes hjertesaker, har Holzweiler donert et beløp på mellom 5.000 og 10.000 Euro til seks forskjellige organisasjoner som aktivistene selv har valgt. Det vil også bli donert 5 Euro for hver deling av kampanjen på Instagram.

Det inspirerende motehuset har fra merkets spede begynnelse hatt et fokus på bærekraft og sosialt ansvar, og den nye kampanjen viderefører denne visjonen. Utviklingen har ifølge Andreas Holzweiler et langsiktig fokus, og er en del av et kulturelt ansvar som merket vil fortsette å fremme og donere til. Budskapet er både enkelt og komplisert:

– Etterhvert som verden endrer seg, må vi gjøre det samme.