Ina Svenningdal fra tv-serien SKAM
© Renate Torseth

– Begge rollefigurene jeg har spilt har vært viktige for andre jenter

Vi kjenner henne best som Chris i tv-serien «Skam», og det var ingen overraskelse at Ina Svenningdal (21) kom inn på prestisjetunge Teaterhøgskolen i Oslo!

Vi kjenner henne best som Chris i tv-serien «Skam», og det var ingen overraskelse at Ina Svenningdal (21) kom inn på prestisjetunge Teaterhøgskolen i Oslo. Selv er hun glad for at hun har fått spille jenter som tør å være seg selv.

Hva opptar deg mest akkurat nå? – Akkurat nå er det skolen (Teaterhøgskolen, red.anm.) som tar mye tid. Den er mitt andre hjem.

Hva gleder du deg til i 2018? – Jeg gleder meg til å bli kjent med nye mennesker, og la dette året bli noe nytt igjen.

Hva er du redd for? – Jeg er mest redd for å miste familie eller venner.

Hvilke tre ting drømmer du om å utrette her i livet? – Jeg ønsker jo å jobbe og få en trygg fremtid i det jeg utdanner meg til å bli. Samt at jeg kan bidra til at vi tar vare på jorden vår og alle menneskene som bor på den.

Hvem tilbringer du helst en helg alene med?
– Hadde jeg hatt kjæreste, ville jeg nok ha følt meg tvunget til å svare det, men siden jeg er singel, sier jeg mamma.

Hva gjør du om ti år? – Det er et vanskelig spørsmål, men jeg håper jeg jobber som skuespiller innenfor teater, film eller tv.

Hva er du mest stolt av så langt i karrieren din? – Jeg er veldig stolt av at jeg har fått være en del av en stor serie («Skam», red.anm.), og «Jul i svingen» (julekalender på NRK, red.anm.). Begge rollefigurene jeg har spilt har vært viktige for andre jenter; både Åsa og Chris har ben i nesen og tør å være seg selv.

Hva tror du din generasjon kommer til å gjøre annerledes?
– Jeg håper at vi klarer å ta vare på jorden vår – vi har mye informasjon som kan redde oss og som vi kan benytte oss av. Og at vi kan være mer åpne for nye tanker når det gjelder oss.

Les intervju medSKAM-skuespiller Henrik Holm.