© Camilla Pihl

Camilla Pihl: – Jeg føler meg mye freshere om vinteren

Nybakt mamma, influenser, forretningskvinne og designer Camilla Pihl (42) deler sine beste tips til å føle seg vel under mørketiden

Hva er det du liker ved dette bildet?
– Jeg liker at det er en ro på dette bildet. Jeg sitter på rommet til datteren min og tenker på hvor heldig jeg er.

Når føler du deg på ditt vakreste?
– Jeg føler meg alltid fin når jeg tar en liten pause, går litt offline og er ute i naturen med lave skuldre. Og når jeg har tatt godt vare på meg selv. Når jeg har sovet godt, og gitt god næring til både kropp og sjel. Som nybakt mamma blir det ikke mye tid til ovennevnte. Det føles litt som om jeg må finne ut av hvem jeg er etter at jeg ble mor. Hva kan jeg få inn i hverdagen som gjør meg godt nå som jeg ikke har like mye tid til overs?

Hva slags aktivitet gir deg velvære i vinterhalvåret?
– Å kose meg sammen med datteren min. Og varme bad på kvelden, etter at hun har lagt seg, med deilige badebomber, oljer og epsomsalt. Og gjerne en podcast eller digg musikk på øret og et glass iskald kombucha med isbiter i! Og bare stearinlys på badet. Jeg har nettopp flyttet og har vindu på badet, så jeg gleder meg til å slippe krisp vinterluft inn på badet mens jeg ligger og koker i varmt vann.

Hvilke produkter sverger du til om vinteren?
– Jeg er jo så heldig at jeg har utviklet mine drømmeprodukter i Camilla Pihl Cosmetics, og jeg elsker mitt bodybutter fra Skin Camilla Pihl og ikke minst min Overnight Sleep Mask. Den er helt gull på dager hvor huden er ekstra tørr. Ekstra digg blir det også med et par dråper av min Rosehip oil under. Min glow primer, bb cream og highlighter gjør at jeg ser fresh ut på dager med lite søvn. Ellers er jeg fan av tørrbørste og gua sha for å sette fart på blodomløpet. Og av kosttilskudd og diverse urter.

Fortell om noe du liker å drikke/spise på denne tiden av året
– Etter å ha fått barn og flyttet inn i nytt hus, må jeg innrømme at det å lage middag ikke alltid skjer. Enkelt og næringsrikt er tingen for tiden, og en god curry som lager seg selv er gull.

Denne er laget på potet og blomkål:
· 6–8 poteter (til 2 personer)
· 1 pose vasket, fersk spinat
· 1 blomkål
· 5 ss revet fersk ingefær
· 2 fedd hvitløk
· 1 boks økologisk kokosmelk
· 1–2 ss gurkemeie
· 1 ts currypulver
· olje til steking
· salt, pepper og chiliflak

Kutt potetene i små biter og kok dem til de er møre sammen med blomkålbukettene. Tilsett blomkålen litt senere, siden den trenger mindre tid på å koke. Varm en stekepanne med litt kokosolje eller olivenolje, tilsett revet ingefær og hvitløk og la det putre litt i pannen før du tilsetter spinaten. Når spinaten er myk, heller du over kokosmelken og tilsetter krydderet. La det putre på svak varme slik at de deilige smakene setter seg. Smak litt til underveis. Når potetene og blomkålen er ferdige kokte, heller du av vannet og heller dem over i curryblandingen. Smak til med salt, pepper og chiliflak. Og har du en persillekvast liggende, så smaker det godt på også. Bon appétit!

Hvilket tilbehør redder en kleskrise på de kalde, grå dagene?
– Jeg elsker altså høsten og vinteren, og synes det er mye enklere å kle seg til de kalde dagene. Jeg føler meg rett og slett mye freshere i denne årstiden. Det er digg å pakke seg inn i en fin kåpe eller en deilig parkas. Med en fin lue på toppen!