høstmote høst H&M hm studio klær høstjakke
© H&M

H&M Studio byr på hverdagsmagi

Tidløse klær som har et snev av noe spirituelt, er hemmeligheten bak den fine høstkolleksjonen til H&M Studio. Vi tok en prat med kreativ sjef Ann-Sofie Johansson.

Hva inspirerte deg da du designet denne kolleksjonen?

– Designteamet vårt begynte å snakke om magi denne sesongen – spesielt dette med å finne litt hverdagsmagi i det mundane, som en måte å takle galskapen i denne verden på. Vi begynte å tenke på urbane steder, og på hvordan magi eksisterer i en moderne by. Denne ideen ledet oss til kontrasten mellom tidløse klær med distinkte, skreddersydde snitt blandet sammen med mer myke og spirituelle elementer.

Les også: Slik skal jeansen se ut denne høsten

høstmote høst H&M hm studio klær høstjakke

Hverdagsmagi og skarpe snitt står i sentrum hos H&M Studio denne høsten.

Paljettopp 999 kr. // Skjørt 799 kr. // Øredobber 249 kr.

© H&M

Hvem er H&M Studio-kvinnen denne sesongen?

– H&M Studio har en veldig lojal kunde som kommer tilbake sesong etter sesong, og vi er alltid litt forsiktige med å sette henne i en boks siden kundebasen er såpass mangfoldig. Men det er noen fellesnevnere; hun er fryktløs og sterk, med en bevissthet rundt sin egen særegne stil. Denne kolleksjonen fokuserer på en urban setting, som er en liten avstikker fra vårkolleksjonens glamorøse eventyrer-muse, men du vil fortsatt finne klassikerne som føyer seg inn i garderoben din på en unafektet måte.

Hva er dine favorittplagg?

– Min hverdagsuniform består alltid av en svart blazer. Den er så lett å bare slenge over det meste, og med ett føler du deg velkledd og klar for alt. Som et resultat av dette, er det fokus på sterke skuldersnitt i denne kolleksjonen. Jeg går alltid med svarte bukser til den svarte blazeren, som en dress, men den ville funket like bra til en bohemsk kjole. Det er dette jeg elsker med skreddersøm i dag; du kan kombinere det med hva som helst – den svarte blazeren min redder faktisk enhver kleskrise!

Har du sett Jenny Skavland sin nye kolleksjon? Se den her!

høstmote høst H&M hm studio klær høstjakke

Jakke 1.499 kr // Bluse 599 kr.

© H&M
høstmote høst H&M hm studio klær høstjakke

Kjole 799 kr. // Støvletter 1 499 kr. // Bh 199 kr.

© H&M

Hvilke trender har du mest troen på denne høsten?

– Vi snakker egentlig ikke så mye om trender når vi diskuterer mote på H&M. Det er så mange valgmuligheter nå, og helt klart noe der ute for alle. Det er mye farger denne høsten, og det er spennende – selv om jeg personlig er klar for å vende tilbake til det svarte. Jeg liker hvordan svart tilfører stilen min en følelse av makt, og hvordan svart får en silhuett til å fremstå sterk.

Psst.. 10 høstjakker vi ønsker oss nå!

Hva er høstens nye it-plagg?

– Vi tenker alltid langsiktig rundt design hos H&M. Vårt ønske er at klærne vi designer skal være en del av garderoben din i mange år, og ikke bare være noe som varer én sesong. Skreddersøm er stikkordet her, og det kommer en fantastisk svart skreddersydd kåpe i den nye kolleksjonen. Denne blir et nøkkelplagg. Kåpen er elegant og laget i et vidunderlig materiale, som får deg til å føle deg sterk og selvsikker når du tar den på. Men det er også en hel del vakre kjoler med luftig volum, som du kan bruke med en høyhalset genser under. På fortsatt varme dager kan disse brukes til sandaler, eller, når kulden setter inn, sammen med høye støvletter.