intervju inspirasjon design interiør hjemme hos
© Ida Bjørvik

- Jeg kommer heller overpyntet enn under dressed

PR-sjefen Maiken Bakken-Krogsrud har en forkjærlighet for kontraster, både innenfor husets fire vegger og når hun kler seg. I år har hun og mannen hennes pusset opp drømmehuset på Østensjø i Oslo.

Maiken Bakken-Krogsrud (29) jobber som PR & Sales Manager i Colina Agency, som fører merker som Ganni, Les Coyotes de Paris og Tomorrow Denim. I tillegg har hun også jobbet med styling og som makeup-artist.

Maiken har nå flyttet tilbake til Østensjø, hvor hun vokste opp, sammen med mannen sin. På Instagram finner du henne under @maikenbakken. Der deler hun inspirasjon fra hverdagen, samt fine motetips.

intervju inspirasjon design interiør hjemme hos

Maiken jobber med mote i hverdagen, noe som gjenspeiles i interiøret hennes.

© Ida Bjørvik

Hvordan vil du definere stilen din?

– Stilen min endrer seg med årstidene, så jeg synes derfor det er vanskelig å definere den. Jeg har alltid vært svak for bohemske detaljer når det kommer til klær, og jeg elsker å kombinere det feminine med noe litt røffere. Dette gjelder egentlig uansett om jeg går for kjole, jeans eller et søtt skjørt – det kommer an på sesongen.

Hva vil du si er dine beste kjøp?

– Jeg liker å investere i sko og vesker, og flere av favorittene har jeg kjøpt til spesielle anledninger i livet mitt. Min første veske signert Chanel kjøpte jeg på bryllupsreisen vår. I tillegg kommer jeg alltid til å elske den klassiske Hermès Birkin-vesken jeg investerte i etter fem år med hardt arbeid og oppussing på hjemmebane. Det er alltid greit med en gulrot når du trenger litt ekstra motivasjon.

Hvor viktig er det for deg å følge trendene når du jobber med mote?

– Det viktigste for meg er å kle meg i noe jeg føler meg fin og komfortabel i, uavhengig av om det er en trend eller ikke. Når det er sagt, blir jeg jo helt klart påvirket siden jeg er så heldig å ha de nyeste kolleksjonene hengende rundt meg til enhver tid i showroomet. Ser jeg en trend jeg liker, er det lett å la seg rive med.

Psst... 5 sminkefeil du skal stoppe med innen 2020

intervju inspirasjon design interiør hjemme hos

Sofaen Tiki designet av norske Andreas Engesvik utgjør mye av stuen, og er et tidløst møbel Maiken er blitt veldig glad i.

© Ida Bjørvik

Tar du med deg inspirasjon fra catwalken til hverdagslivet?

– Jeg elsker å bla gjennom bilder fra visningene til de internasjonale moteukene for å hente inspirasjon. Jeg lar meg påvirke av stylingkombinasjoner, farger og kule detaljer. Jeg kopierer aldri en full look, men henter elementer som harmonerer med min egen stil, slik
at jeg føler meg komfortabel. Jeg ble veldig inspirert etter at jeg så 70-tallsmiksen hos Louis Vuitton for den kommende sesongen. Isabel Marant brukte skinn fra topp til tå, noe jeg også falt for.

Hvem er din favorittdesigner?

– Jeg er svak for franske brands, og må selvfølgelig nevne min alltime-favoritt, som er Isabel Marant. Hun lager plagg og snitt jeg føler meg vel i, sesong etter sesong. Det nederlandske merket Les Coyotes de Paris appellerer også til meg. De er gode på de klassiske plaggene som du trenger i garderoben din, i tillegg til at de har fine detaljer, som skulderputer og feminine snitt. Utover det fascinerer den nye designeren til Bottega Veneta meg. Daniel Lee lager sko og vesker som definitivt står på ønskelisten.

Hva er ditt beste stylingtips når det kommer til festsesongen?

– For meg er det mottoet more is more som gjelder. Jeg elsker å pynte meg, og er helt klart hun som heller kommer overpyntet enn under dressed. Mitt beste stylingtips er enkelt; et par hæler og røde lepper. Ikke vær redd for å skille deg ut med detaljer som gjør mye ut av seg.

Nytt år = nytt hår! Disse hårnyansene vil dominere i 2020

intervju inspirasjon design interiør hjemme hos

Maiken har brukt 2019 til å flytte inn i sitt nye hjem på Østensjø i Oslo sammen med mannen sin. For dem er dette blitt drømmehjemmet, og her skal de feire jul sammen med 25 familiemedlemmer.

© Ida Bjørvik

Hva er dine favoritt-accessoirer når du skal på fest eller i
et selskap?

– Jeg er den eneste jenta i familien, noe som betyr at jeg har fått smykker til jul og i bursdager gjennom hele oppveksten. Dette har resultert i at jeg ofte har noe fint i ørene eller rundt halsen. Utenom det tenker jeg at et par sko kan piffe opp ethvert antrekk. Du får med én gang en mer feminin holdning når du kommer opp i høyden.

Hvordan sminker du deg når du skal på fest?

– Skal jeg på fest, planlegger jeg antrekket først – deretter sminken. Jeg er glad i ekstra glød i huden, og mitt beste sminketips er derfor å legge ekstra glød på kinnbena og på brynsbenet. Et enkelt, men veldig nyttig tips.

Har du noen tips om du skal gå fra jobb til fest?

– Smett på deg et par høye hæler, en veske som setter prikken over i’en og gå for røde lepper. Da er du good to go på få sekunder.

intervju inspirasjon design interiør hjemme hos

Cowboy-bootsene har Maiken arvet fra sin mor. I dag bruker hun de både til hverdag og til fest. // Kåpe fra Saks Potts

© Ida Bjørvik

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Vi har et hjem som ikke er overmøblert, men med møbler som har et sterkt uttrykk av naturlige materialer som skinn og treverk. Jeg må innrømme at interiørstilen min har endret seg mye på få år, da dette er det fjerde stedet vi pusser opp. Av den grunn har vi lært mye, og vi er nå veldig sikre på hvordan vi trives med å ha det hjemme. For oss er det viktig at hjemmet er behagelig, lunt og fylt med elementer som gjenspeiler hvem vi er.

Hvor viktig var interiørtrender da du og mannen din skapte drømmehjemmet?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er så oppdatert på interiørtrender. Da vi skulle bestemme oss for løsninger denne gangen, ønsket vi rett og slett å gå for originale valg. Vi ønsket å prøve nye ting. Det tok meg derfor to år å overtale mannen min til fiskebensgulv i fem ulike marmorfarger i gangen, rommet som er det første folk ser, men som gjør hele inngangspartiet. Nå skulle jeg ønske jeg kunne oppholde meg i gangen oftere. Jeg blir like glad hver gang jeg kommer inn døren og ser det gulvet.

Hva er viktigst for deg i et hjem?

– Trivsel utgjør en stor del, og er kanskje det aller viktigste for meg. Det er her vi skal finne roen i en ellers travel hverdag, så dette skal være et sted vi virkelig kan lade batteriene. I tillegg elsker vi å invitere venner og familie på middag. Vi håper og tror vi har skapt et hjem der folk bare kan stikke innom når de har lyst.

intervju inspirasjon design interiør hjemme hos

Maiken elsker å be hjem venner og familie. Da er det viktig å ha et stort spisebord // Maiken samler på boots, og elsker særlig cowboy-looken.

© Ida Bjørvik

Hvordan dekker du bordet når du ber inn til middag og fest?

– Jeg arvet nettopp et kaffeservise med fine gulldetaljer fra farmor, og det gleder jeg meg til å bruke. Får vi gjester, er jeg glad i å pynte med blomster, gjerne i høye vaser. Det gir også ekstra god stemning med levende lys – særlig i disse selskapstider.

Hva kommer aldri over dørstokken?

– Med tiden har jeg lært at man aldri skal si aldri. Trender kommer og går, og for meg er det viktig å være åpen for både nye og gamle ting – men du vil nok aldri se meg bo i et minimalistisk hjem med hvite vegger og lite sjel.