© CPHFW / James Cochrane

Susanne Holzweiler: "Vi har lovet oss selv å alltid ha en dose galskap i det vi gjør"

Holzweilers kolleksjon "Deep Sea" fikk strålende mottakelse under moteuken i København. Vi tok en prat med Susanne Holzweiler om den nye kolleksjonen, suksessmerkets internasjonale satsing og hvilke trender hun har tro på i 2023.

Under moteuken i København i forrige uke viste Holzweiler frem sin nye høst- og vinterkolleksjon "Deep Sea", hvor publikum ble invitert inn et spennende undersjøisk univers. Vi tok en snakk med grunnlegger Susanne Holzweiler om den nye kolleksjonen, merkets internasjonale planer og hvilke trender hun har tro på for det kommende året.

Hva kan du fortelle oss om den nye kolleksjonen?
– Den nye kolleksjonen har fått navnet «Deep Sea» og vi har tatt et dypdykk under vann, men også i oss selv. Vi er alltid inspirert av naturen, men har aldri latt oss inspirere av det som skjer under vann før. Selv har Maria (Skappel Holzweiler, Kreativ direktør i Holzweiler, red. anm.) dykket siden hun var tenåring og har alltid elsket følelsen av å være under vann. Det finnes en hel verden der nede, med et imponerende spekter av farger, bevegelser, dyr, planter og koraller i fascinerende former, tekstur og farger.

Hvilke plagg fra kolleksjonen er dine personlige favoritter?
– Jeg elsker de nye pastellfargene dunjakkene våre.

© Holzweiler AW23 / CPHFW
© Holzweiler AW23 / CPHFW

Vi har de siste årene sett mange spennende samarbeid mellom Holzweiler og ulike aktører innen design; kunst og arkitekturverdenen. Hva er det ved samarbeid som tiltrekker dere og hva ser dere etter i en samarbeidspartner?
– Samarbeid gjør at man får noen andres øyne på det vi holder på med og skaper resultater vi ikke kunne gjort alene, vi elsker den kreative prosessen bak samarbeid og synergiene det gir.

– Det er veldig mye forskjellig vi ser etter i samarbeid da forskjellige samarbeid gir forskjellig resultater, alt fra det kommersielle, til samarbeid som kan gi oss ekstra brand awareness i fokusmarkeder til helt rent organiske samarbeid hvor vi rett og slett følger magefølelsen 100% og kjører på fordi det føles bra. Det er litt galskap å gjøre, men vi elsker den type galskap og har lovet oss selv å alltid ha en dose galskap i det vi gjør.

Nylig åpnet Holzweiler sin første internasjonale butikk i København. Hvordan ser satsingen ut videre?
– Vi har åpnet en pop up på Harrods denne uken, i mars åpner vi en pop up med Fred Segal i LA, og fra juli-oktober åpner vi 3 Holzweiler butikker i Kina, og i september åpner vi i London. Så vi har mye på kalenderen i 2023!

© Holzweiler AW23 / CPHFW
© Holzweiler AW23 / CPHFW

Hva er ditt beste råd til å skape en mer personlig stil?
– Sørg for at du føler deg fin! Ingenting slår energien noen stråler når de føler seg fine!

Hvilke trender tror du mest på i 2023?
– Vi tror at vi kommer til å fortsette å pynte oss mer også i dette året, pandemien er endelig over og vi er klare for å kle oss opp litt igjen! Vi tror (og håper) flere blir opptatt av å investere i kvalitetsplagg som skal få leve lenge i garderoben og at det er viktigere enn å hoppe på for mange trender.

© Holzweiler AW23 / CPHFW
© Holzweiler AW23 / CPHFW