Jane Birkin i Swimming Pool
© La Piscine

Jane Birkin om sitt beste antrekk - noensinne

- Hva er ditt beste outfit, noensinne? Dette svarer 73-årige Jane Birkin på i et nytt intervju med Man Repellers Leandra Medine.

En hvit T-skjorte, et par jeans og en kurv over armen. Det er vanskelig å peke på et stilikon som har hatt like langvarig innflytelse som Jane Birkin.

Sangerinnen, skuespilleren og modellen fortsetter å inspirere til naturlig skjønnhet og en stil som er både uanstrengt og sensuell.

Men hvilke av de mange antrekkene hennes foretrekker Jane Birkin selv?

Det var det Man Repellers Leandra Medine lurte på da hun intervjuet stilikonet forrige uke.

– Kanskje mitt beste antrekk er det jeg skal ha på i kveld [på The Tonight Show]? Det er en smoking fra Saint Laurent. Det er faktisk den samme typen smoking som jeg har brukt i over 50 år! Det er det som gjør seg best: den holdbare kvaliteten. Men det er noe annerledes, fordi smokingen egentlig er for menn.

Jeg pleide å bruke en for kvinner, men nå får en herre-smoking meg til å se ganske skjør og slank ut, sier Birkin om smokingen hun senere hadde på seg på scenen, der hun fikk selskap av Iggy Pop.

Les også: 100 år med kroppsidealer

–Jeg har ikke alltid hatt prinsippet om å bruke store klær for å se slankere ut, fordi jeg naturlig så ganske slank ut.

Jeg pleide å gå med jeans og en herrejakke, og det var det! Litt som Celine-kolleksjonen i år med et gammelt slips som skjerf eller noe.

Jeg fant på ting [med klærne mine]; det var moro i gamle dager. På den tiden kunne du gjøre sånt: ha på deg en kjole på vrang fordi det var morsomt. Gjerne med en brosje på magen.

Les hele Leandra Medines intervju med Jane Birkin på Manrepeller.com.