© COS

Klesgiganten feirer 10 år

Vi kan takke COS for mye - blant annet en klassisk og tidløs garderobe

Hvordan hadde garderoben egentlig sett ut uten alle disse baseplaggene - plaggene vi omtrent lever og ånder for? Den svenske gigantkjeden COS har hjulpet oss med å fylle garderoben med kvalitetssikre plagg til en brukervennlig pris i 10 år - det må feires! Nå designer de en jubileumskolleksjon som skriker vår og duse paletter. Vi tok en prat med damen bak de minimalistiske og brukervennlige plaggene, Karin Gustafsson, som er sjefsdesigner i COS.

  • Jubileumskolleksjonen er inspirert av naturlige toner i organiske materialer, som tre og bomull. Tonene i hvitt og sandfargene gjenspeiler COS' estetikk, og plaggene fungerer like bra sammen ton-i-ton, som med resten av vår- og sommerkolleksjonen som er i butikk, forteller hun.

Så du denne: Michael Kors åpner gigantbutikk i Oslo

Hvordan vil du beskrive COS-universet?

  • Kjernen i COS er å tilby vakkert design, med gode kvaliteter og med en brukervennlig pris. Vi referer ofte til moderne, tidløst og med funksjonalitet når vi designer. Våre kolleksjoner er inspirert av arkitektur, kunst og design. Vi tror at det er de små detaljene som gjør oss unike, og vi liker å bruke nye teknikker og håndsøm, noe som er med på å skape de små detaljene som folk legger merke til, sier sjefsdesigneren til COSTUME.

Hvordan har COS utviklet seg de siste 10 årene?

  • Vi har vært tro til merkevaren vår gjennom alle årene, noe vi har lært at er ekstremt viktig. Alt vi gjør og lager har en rød tråd: moderne, tidløst og funksjonelt. Dette er grunnelementene som har vært det sentrale i enhver kolleksjon helt siden vi grunnla merket for 10 år siden.
© COS

Fortell oss om den nye kolleksjonen?

  • I og med at vi nå har 10-årsjubileum føltes det som en god mulighet til å reflektere over hva vi har lært de siste ti årene - gjennom våre designprosesser, tilbakemeldinger fra kunder og gjennom våre kolleksjoner sammen med ulike kunstnere og designere fra hele verden. Det er også viktig for oss å fokusere på fremtiden, for å kunne fortsette å vokse. Den tiende kolleksjonen er designet av et team i London, som har sett på mulighetene ved å bruke mest mulig stoff i hvert plagg - noe som har resultert i en kolleksjonen bestående av 10 ulike plagg for både menn, kvinner og barn.

Så du denne: Dette spriter opp et kjedelig antrekk

© COS

Hva er dine tre beste stylingtips?

  • Jeg anbefaler alltid å investere i en tidløs garderobe bestående av en hvit skjorte som er funksjonell og allsidig, en genser i merinoull som man kan bruke gjennom til alle sesonger og en par sorte bukser som utgjør en tidløs silhuett.

Fikk du med deg: Givenchy går en annen retning

© COS