Leie av designervesker og designerklær
© Redaksjonen

Lån en kjole for en kveld

Vi har testet hvordan det er å leie designerplagg og -vesker.

Det er torsdag, og dagens store samtaletema på jobb går som følger: Hva skal du ha på deg på Costume Awards? Kjole? Går du for svart?

Ja … Hva i all verden skal jeg ha på meg på årets viktigste motefest? Det er sikkert ingen andre enn meg selv som bryr seg, men jeg har jo lyst å føle meg fin! Jeg har ikke oppdatert festgarderoben på år og dag, og har heller ikke tid, penger eller interesse av å investere i et splitter nytt antrekk. «Test Fjong, da!», sier en kollega.

Fjong er et nytt konsept startet av Sigrun Syverud, Megan O’Keeffe, Marie Ameln og James Larsen, som går ut på at du kan leie kjoler, vesker og sko til en spesiell anledning. De samarbeider med flere norske merker, blant andre by Timo, Holzweiler og FWSS, og du kan velge å låne klær for en kveld, en uke eller en måned. Fjong fikser levering og henting om du vil, samt rens. Det geniale er at du også kan leie ut dine egne kjoler her. Dette må jeg teste!

Leie av designervesker og klær
© Redaksjonen

Jeg tar turen til det hyggelige lokalet på Skillebekk. Det henger fine kjoler på rad og rekke, og jeg prøver flere før valget faller på en svart blondekjole med volangermer. Den blir perfekt til kveldens fest! Prisen for en kvelds leie er enda ikke fastsatt, men å leie en kjole i en måned koster rundt 500 kr, litt avhengig av merke. I tillegg kan man også kjøpe kjolen man har leid dersom man har problemer med å skille seg av med den etter leieperiodens utløp. Merker at jeg kommer til å gå på den smellen, for kjolen og jeg får masse komplimenter samme kveld. Kort oppsummert: Et utrolig bra konsept, både miljøvennlig og økonomisk smart. Så lenge man ikke ender opp med å kjøpe alt man leier, da.

Det er flere selskaper som driver med utleie av klær og tilbehør:

Something Borrowed

Filippa K leier ut klær fra eget merke

Lei designerklær og vesker
© Redaksjonen