ruter under london fashion week
© Group88

London Fashion Week: Trenden alle snakker om

Under moteuken i London var det spesielt én trend man kunne se på catwalken: ruter.

Ashley Williamson
© Anna Stokland

London Fashion Week gikk av stabelen i helgen, og designere som Johnny Coca, Simone Rocha's, Mary Katrantzou og Peter Pilotto har fått briljert på catwalken. Allerede første dag av moteuken var det spesielt en trend som utmerket seg, den britiske arven. Ikke overraskende nok er de historiske rutene i motebildet, også denne sesongen.

Fikk du med den denne? Trendfargene du ikke kommer unna denne sesongen

De populære og fasjonable rutene stammer fra Skottland tilbake på1500-tallet. Ikke lenge etter ble det ikoniske mønsteret kopiert av Storbritannia. På 70-tallet gikk mønsteret under kategorien rebelsk, og ble brukt på alt fra skjorter til tekstiler i hjemmet. På samme tid tok designeren Vivienne Westwood fatt i rutene, og gjorde de til en del av hennes utrykk. Til tross for at rutene ble sett på personligheter som blant annet Prinsesse Diana, forble rutene forbundet med det rebelske. I motebildet har trenden kommet og gått, og var på topp i 2013. I år er den på ny å se på catwalken, på alt fra skjorter, vesker og på yttertøy.

Mulberry
© Group88

En blanding av bestemors gardiner og sofaprint fra 70-tallet, den elegante businessdressen, og de skotske ruter utgjorde Johnny Cocas tredje kolleksjon for Mulberry - som kanskje var den beste noen sinne. Designeren har virkelig gått all inn denne sesongen, og blandet de merkeligste stilarter. En blanding av lilla pastell, mintgrønn, burgunder og jordtoner lå dandert over skuldrene til modellene, som var sminket med duse toner rundt øyne. Vesker var en stor del av kolleksjonen, og man kunne se både store håndvesker i brunt skinn, runde cross-body vesker, minibags og eksklusive krokodilleskinn-vesker. Vi ønsker oss hele samlingen!

Så du denne? Kopier den populære Dior-looken

Topshop Unique
© Anna Stokland

Topshop Unique er alltid et av høydepunktene under moteuken i London. Den britiske kjedebutikken er plutselig blitt merket alle vil gå kledd i - og er superraske på trendene. De har kunder som Rihanna, Beyonce og Kendall Jenner, og bruker ofte gjestedesignere for å rette lyset mot butikkjeden. Denne sesongen var kolleksjonen preget av den britiske historien. Det var mye mønstermiks, korte skjørt i lakk, en moderne vri på ruteplagg og saueskinnsjakker, som refererer til Portobello-markedet i Vest-London. En hel kolleksjon dedikert til britiske ungdommer - akkurat slik vi liker det.

Fikk du med deg: Slik lager du vårens fineste frisyrer

House of Holland
© Anna Stokland

Britishness på sitt beste. Vi elsker den lekne og fargesprakende kolleksjonen til House of Holland. Briten Henry Holland har tidligere uttalt at han alltid har ønsket å lage antrekk som Tommy Hilfiger. Nå ser det ut som om designeren har funnet sin egen stil. I forhold til de store motehusene, tør House of Holland å tøye grensene. Lekne snitt, mønster, fargemiks og morsomme detaljer formet AW17-visningen. Rutene var også å se, men var definitivt modernisert, og stylet på en original måte.

Fikk du med deg: Få stilen til Victoria Beckham på budsjett

Simone Rocha's
© Anna Stokland

En mørk og dyster kolleksjon fra Simone Rocha's, med noen lysglimt innimellom. Elegant tweed, moderne ruter, militærpregende kåper og pelssko preget kolleksjonen lørdag forrige uke. Designeren får skryt for modell-castingen denne sesongen, i tillegg til hennes oroginale høstkolleksjon, som er mer voksen og moderne enn noen gang. Vi er enige!

Mary Katrantzou
© Anna Stokland

Mary Katrantzou er alltid like glad i ekstraordinære mønster, glade farger og overraskende snitt. Denne kolleksjonen var intet unntak. Greske Katrantzou var denne sesongen inspirert av Disney og dens fantasifulle filmverden. Ulike teksturer, print og en sprek fargepalett var å se på catwalken, og man kunne lett drømme seg vekk.