Modellsøstre Martine Gunnhild Chioko Johansen
© Renate Torseth/Pudder Agency

Martine og Gunnhild Chioko Johansen i tykt og tynt

– Det å ha en tvilling ved sin side er en gave, sier modellene Martine og Gunnhild. Bortsett fra når gutter tar feil av dem!

MARTINE (18) OM GUNNHILD (18).

– Det beste med å ha en tvillingsøster er at man aldri er alene. Alenetid er også viktig, men jeg føler på mange måter at jeg får den tiden jeg trenger for meg selv, selv om Gunnhild er i samme rom.

– Folk tar ofte feil av oss, men vi blir slett ikke plaget av det. Vi har alltid gått i hver vår klasse, slik at vi kunne utvide vennekretsen vår og fokusere på undervisningen.

– Jeg glemmer aldri da Gunnhild dyttet meg i brennesle. Jeg ble så sur at jeg tok igjen, og til slutt lå vi begge i krattet og var brent over hele kroppen. Det er ikke akkurat det koseligste minnet, men jeg husker det godt.

– En av Gunnhilds sterkeste sider er at hun er ekstremt poetisk og flink med ord. Jeg skulle ønske jeg hadde litt av hennes kreative egenskaper.

– I noen tilfeller kan det også være negativt å være tvilling. Det tar ekstra tid å bli kjent med folk, da du lett støtter deg til den andre uten å måtte bruke energi på å sosialisere.

Modell martine gunnhild chioko johansen
© Renate Torseth/Pudder Agency

I KLESSKAPET

– I Gunnhilds klesskap har vi overdeler, og i mitt har vi kjoler og bukser. Vi deler på absolutt alt, og spleiser ofte på plagg når vi ønsker oss noe nytt. Vi har lik klesstil, men bytter smak hele tiden. Gunnhild er mer classy enn meg. Hun ser ofte voksen og elegant ut.

– Vi har det mest gøy sammen når vi slapper av, tar et glass vin eller reiser. Humøret vårt er overraskende likt, så vi ønsker ofte å gjøre de samme tingene.

LÆRDOM

– Det viktigste jeg har lært av Gunnhild er å være omsorgsfull og å vise respekt for andre mennesker.

modell martine gunnhild chioko johansen
© Renate Torseth/Pudder Agency

GUNHILD OM MARTINE

– En god egenskap Martine har er at hun tør mye mer enn meg. Hun er tøffere, uansett hva. På mange måter tror jeg hun hadde vært sterkere uten meg ved sin side.

– Det beste med å ha en tvillingsøster er at man alltid har bestevennen sin der. Som tvillinger er vi nok veldig interne, noe som av og til kan ødelegge når vi skal knytte nye bekjentskaper. Det er ikke alle som forstår oss, da vi ofte er i vår egen, lille boble.

– Utseendemessig er Martines ansiktstrekk mindre. Hun har mindre nese, mindre øyne og mindre lepper enn meg. Når det kommer til personlighet, er Martine den dominerende, positive og sterke.

– Vi har ganske lik smak når det kommer til gutter, men vi merker raskt hvem gutten passer til. Når det er klart, blir han off limit med en gang. Vi har aldri forelsket oss i samme gutt, men andre veien er det ikke alle som ser forskjell på oss. Det er litt kleint.

– Vi har kommet hverandre nærmere med årene. Det var en periode under videregående da vi hadde hver vår vennegjeng. Det har endret seg, og i dag er Martines bestevenner mine bestevenner. Martine har lært meg å stå opp for meg selv. Hun er veldig beskyttende overfor meg, noe jeg har lært mye av.

Se video fra covershooten, ogles om søskenforholdet til Darja og Katarina Barannik.