© Anna Stokland

Mikrotrend: Synlige sokker

Nå skal det beskjedne tilbehøret stjele oppmerksomheten!

Fra Prada, Gucci og til Burberry. Motebransjen har fått et nytt hang-up: synlige sokker. I flere år er det ankelsokkene som har regjert når det kommer til det "kjedelige" tilbehøret - et ganske så anonymt tilbehør, med andre ord. De siste sesongene har vi sett mer til såkalte statement-sokker, mønsterrike tights og strømpebukser i alle regnbuens farger. Denne sesongen gjør de sitt største inntog noen sinne.

Både Stella McCartney, Gucci, Ganni, Burberry og Erdem er blant designerne som har tolket den på ulike vis. Skal vi kopiere sistnevnte går vi får den gjennomsiktige sokken i høye hæler. Går vi for looken til Ganni og Gucci heller stilen mer mot det sporty, med tennissokker i sneakers. Sokken skal likevel opp på anklene, slik at den kommer ordentlig frem.

Stella McCartney har laget den mest øko-vennlige modellen av de alle. Denne sesongen lanserer designeren sokker (og andre plagg) som er laget av råe materialer, som også kan gjenvinnes. I samarbeid med Osom Brand, som har de samme verdiene som Stella McCartneys univers, har de lansert e gult sokkepar som for første gang ble vist under høst- og vintervisningen 2018.

"The high-quality yarn is 100% upcycled from discarded garments, saving that waste from ending up in landfills and supporting a circular textiles economy", skriver Stella McCartney på hjemmesiden.

Hvilket par går du for?

Les også: Dette er høstens mest trendy sko