Mario Testino og Kate Moss
© Getty Images

Motefotograf anklages for seksuell trakassering

To av motebransjens mest kjente fotografer er nå utestengt for all fremtidig arbeid!

Å jobbe som modell i motebransjen innebærer ofte å vise hud. Grensen mellom hva som er greit og ikke, har dessverre lenge vært i skyggen. Takket være #metoo- og #TimesUp-kampanjen er flere blitt observante. Denne uken dukket samtlige anklager mot to av verdens fremste motefotografer opp i mediene.

Femten nåværende mannlige modeller og tretten assistenter har denne uken gått ut med at de er blitt seksuelt trakassert av to av verdens mest anerkjente motefotografer, Mario Testino og Bruce Weber. Anklagene går helt tilbake til 90-tallet, kan New York Times avsløre.

Vogue, som ligger under Condé Nast, har allerede gått ut med at de nå ønsker å avslutte samarbeidene med begge fotografene. Det samme har også store motehus som Burberry og Ralph Lauren gjort.

"I dag gikk anklagene mot Bruce Weber og Mario Testino ut, historier som er hjerteskjærende. Begge er venner som står meg nært, og som har bidratt til historiske publikasjoner i både Vogue og flere av magasinene i Condé Nast i løpet av de siste årene. Jeg tror på tilgivelse, men jeg tar disse anklagene svært seriøst. Derfor har vi valgt å kutte alle bånd med begge fotografene i fremtiden", skriver redaktør Anna Wintour på Vogue.com.

Bruce Weber
© Getty Images

I fjor offentliggjorde Condé Nast at de avsluttet samarbeidene med fotografen Terry Richardson, etter anklager fra flere kvinner om seksuell trakassering. Under Golden Globe tidligere denne månedenkunne man også se skuespillerne som hadde kledd seg i sort for å vise sin støtte mot til #TimesUp-prosjektet, en forlengelse av #MeToo og en handlingsplan som skal finansiere juridiske saker mot seksuelle overgrep i bransjen, særlig i Hollywood.

I september i fjor gikk LVHM og Kering, to av verdens største luksusselskaper, ut med en ny modellkontrakt med lover om nakenhet, helse samt mindreårige modeller. Nye regelverk skal også setter i modellbransjen, blant annet New York og i California denne måneden, med fokus på seksuelle overgrep.

Kilder: Business of Fashion