© Sara Abraham

Astrid S lanserer bærekraftig kleskolleksjon

Superstjernen bidrar til å sette en mer miljøvennlig retning for klesbransjen.

Superstjernen Astrid S har hatt en begivenhetsrik høst; hennes debutalbum Leave it beautiful ble sluppet til strålende kritikker, hun har opptrådd på COSTUME AWARDS og nå er hun altså klar med en egendesignet kleskolleksjon.

Kolleksjonen inkluderer t-skjorter, hettegensere, joggebukser og shorts i tillegg en caps og totebag i bomull, og er produsert via artistens eget selskap, By Astrid S. Selskapet er startet i samarbeid med bærekraft-motehuset eco.logic som er stiftet av grunder Pia Nordskaug, komiker Morten Ramm, og foretningsutvikler Adam Ikdal. Hensikten med By Astrid S er å produsere mer miljøvennlig merchandise og andre produkter og konsepter til Astrid sitt univers.

– Den mest verdifulle innvirkningen vi har på planeten ligger i de valgene vi tar, og denne kolleksjonen er resultatet av gode valg. Jeg mener at det å bry seg om miljøet og de kommende generasjoner burde være en kjerneverdi for hver enkelt av oss. I min nye kleskolleksjon har jeg gått sammen med eco.logic og CHOOSE, og tanken er at hvis alle gjør en liten innsats blir det i sum mye, sier Astrid S om kolleksjonen.

© Sara Abraham

I tillegg til å bruke mer miljøvennlige materialer som GOTS sertifisert økologisk bomull, har by Astrid redusert 50 kilo co2 per plagg for kolleksjonens resterende fotavtrykk, ved å støtte Bac Lieu, et vindkraftprosjekt i Vietnam som støtter fem av FNs bærekraftsmål. Ved å iverksette tiltak for å måle, redusere og kompensere kolleksjonens fotavtrykk har by Astrid blitt anerkjent som en offisiell partner av FNs klimaprogram Climate Neutral Now.

– Det er utrolig bra at forbilder som Astrid er med på å sette en mer bærekraftig retning for klesbransjen. Astrid er veldig kreativ, og har masse ideer. Det er inspirerende at hun som ung artist tør å utfordre konvensjonell produksjon i en av de mest forurensende industriene vi har, sier Pia Nordskaug, daglig leder i eco.logic og by Astrid.

Kolleksjonen er tilgjengelig hos by Astrid S og YME.

© Sara Abraham