Den nye sesongen med Tom Wood

Motehusets høstkolleksjon består av kun ti plagg!

Motehuset Tom Wood har utviklet seg fra å være et norsk motemerke til å bli en internasjonal merkevare, der over 80 prosent av omsetningen skjer utenlands. I dag henger Tom Wood side om side med merkevarer som Balenciaga og Gucci - noe som stadig stiller strengere krav til utvikling og design.

Merkevarens kuraterte konsept Ten by Tom Wood bygger på en kapselgarderobe med ti plagg for dame og ti for herre med kun to sesongbaserte kolleksjoner i året. Tanken er at du skal kunne style garderobeklassikere på kryss og tvers, og mikse ulike kvaliteter for en interessant miks.

Moderne silhuetter balanserer minimalisme og funksjonalitet, og materialer av høy kvalitet sikrer lang levetid av klassikere som er designet for å bo i. For motehusets nye designsjef Mattia Van Severen blir dette den andre kolleksjonen i rekken, som han har utviklet sammen med kreativ direktør og grunnlegger Mona Jensen.

Den belgiske designeren er utdannet klesdesigner fra det prestisjetunge Royal Academy of Fine Arts Antwerp i Belgia og tidligere jobbet hos Haider Ackermann, Ann Demeulemeester, Damir Doma og sist hos Gabriele Colangelo i Milano som seniordesigner av damekolleksjonene før han kom til Tom Wood våren 2020.

– Kolleksjonen er høyst anvendelig, kjønnsnøytral og moderne. Jeg er imponert over stylingen og kjenner jeg får en uimotståelig trang til å kjenne på de luksuriøse stoffene som klærne er laget av. Jeg er også allerede fan av motehusets nye designer, Mattia Van Severen, som med kolleksjonen har truffet blink i den skandinaviske høsten. Den tredelte dressen i grå står øverst på ønskelisten og jeg gleder meg til å følge fortsettelsen til motehuset som allerede gjør stor suksess både i Norge og internasjonalt, sier moteansvarlig Sonia Uppal.

Kolleksjonen inkluderer overdimensjonert yttertøy i form av kåper samt dressjakker, myke skjorter og bukser som skal danne rammen for en komplett garderobe. Et viktig tiltak for motehuset er bærekraft - derfor er det brukt overflødige stoffer fra italienske ullfabrikker, økologisk bomull og miljøvennlig denim.

Kolleksjonen er en helnorsk produksjon og er fotografert i de ærverdige lokalene til det tidligere Museet for Samtidskunst.