© Ida Bjørvik

Emma Jensen: Norges nye musikkstjerne

- Jeg blir ofte inspirert til å skrive når jeg har det kjipt, innrømmer den unge musikeren.

Emma Jensen har alltid hatt en kjærlighet til musikken, men det var ikke før i 2016 at hun virkelig gjorde noe med det. Hun ble en av tre finalister i P3s musikkonkurranse Urørt, og tok plutselig Norge med storm. Nå er hun aktuell med sin andre låt.

– Det har egentlig gått litt i ett etter Urørt-finalen. Det var også rundt denne tiden jeg slapp min første singel, som fikk mye bra respons og interesse fra alle kanter. Etter det har jeg vært masse i studio i både LA og Stockholm for å lage ny musikk, forteller Emma til Costume.

I disse dager er den unge musikkspiren aktuell med sin andre singel, "Make You Mine". Den første offisielle låten hennes, "Closer", har allerede oppnådd over 6 millioner streams på Spotify.

Hvordan har hverdagen endret seg siden Urørt?

– Kort oppsummert er vel den største forskjellen at jeg endelig får drive med det jeg elsker mest av alt store deler av hverdagen.

© Ida Bjørvik

Emma har drevet med musikk helt siden hun var liten, og har alltid elsket å synge. Hun begynte å spille fiolin da hun var seks, etterfulgt av gitar- og låtskriving. For et par år siden oppdaget hun hvor gøy det var å produsere egne låter, og har siden den gang lært alt det er mulig å lære innenfor produksjon gjennom Youtube.

– Når det kommer til å vise frem egen musikk og det å synge foran folk har jeg vært veldig sjenert. Det er først nå jeg har begynt å bli mer komfortabel - og koser meg veldig med det.

Gratulerer med ny låt! Hva handler den om?

– Det er en «the one who got away»-type låt. En følelse man får når man angrer på å ikke ha tatt initiativ eller sagt det man føler for en person med en gang. Samtidig vil man egentlig bare ha et bekymringsfritt forhold uten å måtte spille spill eller bruke tid på å vente på en eventuell «neste gang».

Emma innrømmer at hun veldig ofte blir inspirert når hun har kjipe følelser, som når hun er lei seg, frustrert eller bare savner noen eller noe.

Det er som oftest det som trigger meg og gjør at jeg får lyst til å skrive eller lage musikk. I tillegg blir jeg også inspirert når jeg hører på bra musikk, og når jeg omgås dyktige mennesker.

Hør Emma fremføre Closer her:

Mye har skjedd på kort tid. Hvor ser du deg selv om fem år?

– Jeg prøver å ikke tenke så langt frem i tid, da det skremmer meg litt. Jeg setter selvfølgelig mål hele veien, som jeg håper å nå innen en viss tid. Om fem år håper jeg at det går bra med musikkarrieren min og at jeg har fått gitt ut masse bra musikk. Jeg håper jeg reiser rundt i verden og har etablert et navn i bransjen.

Hvordan er det å være ung norsk artist i dag, hva er det mest utfordrende - og det mest spennende med hverdagen?

– Musikk-Norge er ikke så stort, så hvis du først har en fot innenfor kan det gå fort om du bare jobber for det. At det finnes plattformer som P3 Urørt gjør at alle har muligheten til å bli oppdaget. Når det sagt er kanskje den største utfordringen nettopp dette - at Norge ikke er så stort. Det er begrenset hvor mange det er plass til på toppen. Alt dette gjør at man bare må jobbe hardere for å nå målet sitt.