© Adrian Leversby

Møt Norges neste store motedesignere

Oslo Runway NEXT lanseres for første gang i år. Her skal tre fremadstormende designere få vise frem sine kolleksjoner på catwalken.

© Johanne Ulvestad

2 Much Pressure

Siden 2017 har Kine Ulvestad benyttet rester fra tekstiler, brukt garn, tau, keramikk og papir for å skape nytenkende og lekne silhuetter. Hun står bak merket 2 Much Pressure - som kjennetegnes ved hennes unike heklede plagg. Bergenseren tester grenser ved å gi farger og tradisjonelle norske mønstre en ny renessanse, og bryter dermed med minimalismen som har preget det skandinaviske motebildet de siste årene.

© Adrian Leversby

Margaret Abeshu

Fjorårets vinner av DS Fashion Talent Award Margaret Abeshu fikk dengang skryt for sitt sterke konsept hvor silhuetter, rike detaljer og en nydelig finish ble fremhevet av juryen. Abeshu formidler interessante perspektiver på bærekraft og kjønn og hennes design er påvirket av personlige referanser og erfaringer med en multikulturell identitet.

© Oslo Runway

Tarinii

Tarinii Martinsen utfordrer kjønnsstereotypier i sine kolleksjoner, og har ambisjoner om å utforske og leke med maskuline energier når hun designer sine klær. Kolleksjonene preges av håndverk av høy kvalitet som dessuten har et fokus på bærekraft - både ved bruk av overskuddsmaterialer og resirkulerte stoffer. Hennes nøytrale fargenyanser, stilrene snitt og lune materialer gir et androgynt særpreg over hennes vakre kreasjoner.

Vi gleder oss til å se mer fra de spennende designerne!