© MKDT Studio

Ny sjefsdesigner i MKDT Studio

I 2022 tok danske Caroline Engelgaar over som sjefsdesigner hos det danske merket MKDT Studio, etter grunnlegger og designer Mark Tans oppsigelse. Les Carolines tanker om sin nye rolle og se hennes første kolleksjon hos MKDT Studio her.

MKDT Studio ble grunnlagt i 2014 av den danske designeren Mark Kenly Domino Tan. Brandet har siden den gang hatt fokus på kvalitet, særegne silhuetter og orientalsk og vestlig kultur som en del av sitt DNA. I 2022 kunngjorde MKDT Studio at mannen bak merket, Mark Tan, ikke lenger er en del av brandet, og at Caroline Engelgaar var ansatt som ny sjefsdesigner.

Les Q&A med Caroline her:

Ny sjefsdesigner i MKDT Studio, Caroline Engelgaard.

Ny sjefsdesigner i MKDT Studio, Caroline Engelgaard.

© MKDT Studio

Fortell om kolleksjonen, hva vil vi se? Hva er dere inspirert av?
– En stor del av inspirasjonen for AW23 kolleksjonen er det vi forbinder med vårt merke og vårt univers. Kolleksjonen omfavner kvinnen, hun som foretrekker eminente materialer og en unik tilgang til design. Hun som er fascinert av interessante silhuetter, og hun som setter pris på enkelhet og presisjon. Hun setter pris på den individuelle riktige passformen og luksuriøse, sesongbaserte dresser, og legger innsats i antrekket. Kolleksjonen krysser dramatiske orientalske silhuetter med praktiske arbeidsklær, i et forsøk på å inspirere til en dristigere og mer estetisk tilnærming til måten vi kler oss på. Jeg ønsker å utvikle og utforske den nye silhuetten, og i denne kolleksjonen er vårt hovedfokus voluminøse silhuetter og sofistikerte runde krager med skreddersydde detaljer, som forbinder hverdagstøy med det formelle.

– Fargepaletten består av varme toner i grått og brunt i kombinasjon med tunge materialer i twill ull og taft twill. Vi har også jobbet med elementer av mørk oliven og taupe, som er laget i et polstret mykt tech-materiale som omfavner det tidløse og moderne på samme tid.

Hvorfor var MKDT Studio det rette stedet for deg å være?
– I mitt tidligere firma, Femmes Regionales, har jeg gjennom årene vært med på å utvikle Mark Kenly Domino Tans merkevare og univers. Tanken på å jobbe der var interessant og har appellert til meg lenge. I tillegg har MKDT et komplett univers som jeg alltid har beundret, så det var ingen tvil om at det var den rette muligheten for meg og at jeg måtte gripe den når jeg hadde sjansen.

Beskriv MKDTs verden med dine egne ord.
– Hvis jeg måtte bruke ett ord for å beskrive universet vårt, ville jeg brukt ordet "unikt", med en poetisk og substansiell tilnærming til design. MKDTs univers er både moderne og tidløst på samme tid, med fokus på særegne silhuetter og proporsjoner som hyller merkevarens orientalske og vestlige arv. Den er stilig med sin egen spesielle eleganse over seg. Jeg ser på MKDT som en storslått arkitektonisk bygning, med store haller og marmorgulv, der et vakkert lysinnfall og datastyrte skygger rører seg på gulvet, og der lyden av etterklang høres når du går inn i bygningen.

Hva er det beste og verste med jobben din?
– Det beste er å jobbe med så mange dyktige mennesker som brenner for hver minste detalj. Jeg føler meg heldig som er omgitt av så inspirerende kolleger både internt og eksternt. En mer utfordrende del av arbeidet mitt, er forsinkelsene i å få materialer og produkter. Det setter en stopper for både den kreative, men også den praktiske prosessen rundt et produkt og en kolleksjon, fordi man alltid jobber med en deadline. Det skjer fra tid til annen og det kan være frustrerende, men det ordner seg heldigvis alltid til slutt.

Hva er ditt beste stylingtips som alltid funker?
– Først av alt, å ha på seg noe du føler deg komfortabel i. Men hvis jeg skal være mer spesifikk, vil tipset mitt være å få tak i en rekke klassiske plagg i gode materialer – de vil kunne brukes på flere forskjellige måter, og er ting du kan ha i garderoben i mange år. Selv har jeg en stor samling blazere, som jeg alltid tyr til når jeg har en kleskrise. En blazer fungerer, selv om du bare vil kle deg uformelt, men du kan også gå for blazer i en mer elegant og klassisk look.

I hvilken retning vil du gå med MKDT?
– Det er min viktigste oppgave: Å finne balansen mellom å ta vare på vår utvikling, samtidig som jeg opprettholder vår arv med fokus og kompetanse både innen skreddersøm, detaljer og ikke minst den høye kvaliteten. Det ligger et ansvar i å bevare det fantastiske, presise og subtile universet som er skapt, og det vil jeg alltid ha i bakhodet når jeg utvikler og former nye silhuetter for kolleksjonene. Drømmen min er at vi i løpet av få år skal ha fått enda mer luft under vingene internasjonalt, som MKDT fortjener. Dette gjelder både butikker vi har i pipeline og nye markeder vi ønsker å ekspandere inn i. MKDT har et sterkt DNA og mye potensial, som jeg ser frem til å utvikle videre med den største respekt for utgangspunktet.

Hvilke influencere inspirerer deg?
– Jeg synes Rossana Orlandi er enormt inspirerende. Hun har et samtidsgalleri i Milano, og jeg synes hun har en fin måte å se trender innen kunst på, men som også krysser over i motefeltet – det er intuitivt og modig. Hennes spesielle evne til å uttrykke seg er noe jeg særlig lar meg inspirere av i arbeidet mitt.

Hva vil bli et nøkkelelement for høsten 2023?
– Vi introduserer en kort, skreddersydd jakke med store ermer i en vakker kraftig ullkvalitet, som kommer i en varm gråfarge med brune undertoner. Den er enormt flatterende og skjærer rett i midjen, noe som gjør at den former kroppen på en raffinert, nesten 70-tallsaktig måte med ekstravagante skuldre/ermer og smal midje. Det er spesielt balansen mellom det maskuline og det feminine som jeg synes gjør det til en sterk del i kolleksjonen vår.

Under moteuken i København viste Caroline Engelgaar og MKDT en solid høst- og vinterkolleksjon som er både moderne og tidløs på samme tid, samtidig som den brandnær og tro til Mark Kenly Domino Tans estetikk. Se den nye kolleksjonen her.

Fargepaletten til MKDT Studio bestod av varme toner i grått og brunt i kombinasjon med tyngre materialer i twill ull og taft twill.

© MKDT Studio

Med fokus på kvalitet, er ull et sentralt og viktig materiale i kolleksjonen til MKDT Studio. Knappedetaljene nederst på kjolen gir et mer sofistikert uttrykk.

© MKDT Studio

Den olivengrønne jakken er laget i et polstret mykt tech-materiale som omfavner det tidløse og moderne på samme tid. Beltet i livet gir looken en mer feminin touch.

© MKDT Studio

Blazeren er et nøkkelplagg i garderoben til Caroline. Og er det perfekte plagget for arbeidsdagen. Her stylet med underdel i samme stoff.

© MKDT Studio

En maskulin kåpe i lyse jordtoner skaper et røft og elegant uttrykk.

© MKDT Studio

Den hvite kjolen med rund krage, skaper et rent og sofistikert uttrykk. Et uttrykk som er en gjenganger hos MKDT Studios kolleksjon. En perfekt hverdagskjole i møte med det formelle.

© MKDT Studio

Den rene fargepaletten, det skulpturelle snittet og de interessante silhuettene gjør kolleksjonen til MKDT Studio både enkel og elegant på samme tid.