Dag 1: Dette presenterte de norske designerne under Oslo Runway
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Dag 1: Dette presenterte de norske designerne under Oslo Runway

Draperte sølvkjoler, rosa strikk og tung sminke preget første dag av moteuken i Oslo.

Admir Batlak
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Admir Batlaks AW17-kolleksjon ble arrangert blant kunstverkene til Edvart Munch på Tøyen i går ettermiddag. Modellene var iført antrekk som kunne betraktes som kunst, uten noen kommersiell tilnærming - akkurat det designeren er kjent for. Antrekkene er absolutt til å bli inspirert av. Fargerike kjoler med ulike snitt, hvite strømpebukser og tykke pelskrager gikk igjen på samtlige av antrekkene. Visningen var uten musikk til en forandring. Admir har tidligere uttalt at han liker det på denne måten, da det blir en ekstra konsentrert stemning blant publikum. Designeren, som opprinnelig er fra Bosnia, er utdannet i Italia, og har blant annet jobbet for motehus som Dolce & Gabbana. I 2007 debuterte han som designer under Batlak og Selvig, og gikk solo i 2013.

Fikk du med deg: Admir Batlak er Årets norske designer

Anne Karine Thorbjørnsen
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Anne Karine Thorbjørnsen overrasket med en fantastisk visning i fjor, da hun i tillegg stakk av med Bik Bok Runway Award. Premien besto av en pengesum på 100.000 kroner, og en visning under Oslo Runway AW17. Denne sesongen ble visningen hennes holdt på Munch Museet på Tøyen, og inneholdt tilsammen 11 forskjellige looks. Anne Karine er tydelig inspirert av den internasjonale motescenen, noe som skinner gjennom. Boblejakker, draperte kjoler, dressinspirerte plagg og silke preget AW17-kolleksjonen, som helt klart nådde nye høyder. Anne Karine er en ny stjerne i motebransjen!

Veronica B Vallenes
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Veronica B Vallenes har deltatt under den danske moteuken i mange år. Endelig er hun tilbake i Oslo, noe vi er utrolig glade for. I år er hun tydelig inspirert av fargen rød, noe som preget nesten alle antrekkene på catwalken.

  • Kolleksjonen er min egen signatur og en feminin vri på skandinavisk design. Fargen rød er definitivt en typisk skandinavisk trend mot høsten, sier Veronica til Costume.

Selv forteller Veronica at kjennetegnene for hennes design er en parisisk eleganse som møter skandinaviske minimalisme. Designet hennes for AW17 er feminint og elegant, og med budskap som "Let Love Win". Vi er helt enig med designeren!

Dag 1: Dette hadde de norske it-jentene under Oslo Runway!

Holzweiler
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Holzweiler har fått en tydelig stemme i motebransjen, og fornyer seg hver eneste sesong. AW17-kolleksjonen fant sted på Museet for Samtidskunst. "Artist Space"-triologien som temaet bak Holzweiler har jobbet med i flere sesongen ble nå avsluttet. Sporty, rocka og passe avslappet var stikkordene for kolleksjonen, og tydelig inspirert av Edvard Munch og hans verker. Både fargepaletten og printet på ulike plagg har tydelige referanser til kunstneren selv.

– Vi har tatt et dypdykk i kunsten til Edvard Munch, og tolket det inn i vårt design med farger tatt fra maleriene til Munch, forteller Maria Skappel, som er en av designerne bak merket.

– Det er som en drøm, man skulle jo tro at det ikke var mulig å jobbe med han siden han er død, så vi føler oss veldig heldige og priviligerte som har fått lov. Og selv om man skulle tro det er lett å ta kunsten hans og putte det på klærne, har det vært en krevende fordi du vil håndtere kunsten hans med respekt.

Spar på IKEA-posen: Den er vårens it-veske!