Margiela Hermés

Denne utstillingen må du få med deg

Nå kan du se utstillingen fra årene Martin Margiela jobbet for Hermès i Stockholm!

Til mars 2018 presenterer Artipelag i Stockholm utstillingen “Margiela, åren med Hermès”, som er et resultat av et prosjekt som presenterer samarbeidet mellom motehuset Hermès og den belgiske designeren Martin Margiela fra da han ble sjefsdesigner fra 1997 til 2003. Kuratoren Kaat Debo har i samarbeid med den anonyme designeren satt opp en utstilling som tidligere var å finne i både Antwerpen og Paris. Nå har den endelig kommet til Stockholm!

Den belgiske designeren startet sitt eget merke under Maison Martin Margiela i 1988, og ble allerede i 1997 utnevnt til sjefsdesigner for det ikoniske og tidløse luksusmerke Hermès. Margiela jobbet for Hermès frem til 2003, og per i dag er det kanskje et av motebransjens aller mest berømte samarbeid. Margiela brakte minimalisme, tidløse plagg, nedtonede farger og baseplagg inn i det franske luksushuset, og det sies at han endret folks forhold til mote og luksus.

Utstillingen tar utgangspunkt i de tolv samlingene han kreerte for Hermés, med nøkkelord som komfort, tidløshet og sensualitet.