Min moteuke: Charlotte Ekholt

Shopping i Tokyo, vintagejakt og kimono-mote. Vi har vært med på tur til Japan!

Hver uke presenterer Costume en motepersonlighet som forteller om ukens høydepunkter. Denne uken slår vi av en prat med Charlotte Ekholt, som jobber med PR for Louis Vuitton i Norge. Denne uken har hun vært på ferie i Japan med sin forlovede.

Viktig å matche naturen

MANDAG

Hvilke faktorer skal til for at uken din skal bli vellykket?

  • Nye opplevelser, nye bekjentskaper og kvalitetstid med mine kjære. Jeg er opptatt av å finne gode øyeblikk hver dag og nyte dem, enten om det er middag med venninner, en rask treningsøkt, eller det å lage en ny matrett. Denne uken tilbringes i Japan, og så langt har den vært helt utrolig.
  • Skinnjakken har reddet ethvert antrekk

TIRSDAG

Hva var den største antrekksutfordringen?

  • Det å kle seg i storby i varmt vær med skiftende temperatur og samtidig være komfortabel, er en utfordring. Vi har gått mellom 8-15 km hver dag, og da nytter det ikke å irritere seg over ukomfortable klær eller vonde sko. Jeg er ikke så glad i å være lettkledd i storby, og japanere er generelt ganske tildekket. Det har gått i kjole og tynne strømpebukser - med skinnjakke over. Jeg synes det er ekstra stas å kle seg på ferie, så jeg har gått "all in", med både 50-tallskjole som er arvet fra farmor og mamma sin 80-tallsbluse.
  • Klar for middag

ONSDAG

Hvilket antrekk har du vært mest fornøyd med - og hvorfor?

  • Tidlig i uken bodde vi på et hotell langt oppe i fjellene og levde det tradisjonelle japanske liv for en dag. Her fikk alle gjestene utdelt kimonoer ved innsjekk, og det var det eneste du fikk lov til å kledd i. Etter noen timer med bading i varmekilder, fikk vi servert et japansk måltid med 15 forskjellige retter. Jeg har aldri før brukt Kimono og følte meg veldig fin.
  • Kimono i fjellheimen

TORSDAG

Har du fått tid til shopping?

  • Ja, det er alt for gøy å handle i Japan! Skjønnhetsbutikkene her er jo helt bananas, så jeg har kjøpt litt sminke fra noen japanske merker, som CC-cream og diverse masker til lepper og negler. I Kyoto gikk vi forbi et nydelig lite galleri der jeg endte opp med å kjøpe noen fantastiske japanske prints fra 1800-tallet. I tillegg fant jeg en vintage-ring på et market i Tokyo.
  • Neglemaske fra Japan

FREDAG

Hva er planene for helgen?

  • Vi skal nyte de siste dagene i Tokyo med litt sightseeing, en fisketur og bare rusle rundt og kjenne på pulsen av byen. Vi skal også på en sushi restaurant og spise laks fra Skjervøy, som er hjemstedet til kjæresten min - det blir nesten litt surrealistisk.

Charlotte og hennes forlovede